La 70 de zile de la declararea insolvenţei/ Administratorul judiciar al CEH depune raportul juridic în instanţă

237

Reprezentanţii Casei de Insolvenţă GMC Craiova, administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, spun că de această dată se vor încadra în termenul de depuneree a raportului privind cauzele insolvenţei.

 

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, desemnat de judecătorul sindic cu titlu provizoriu, a obţinut amânarea depunerii raportului privind cauzele insolvenţei entităţii energetice. Casa de insolvenţă GMC Craiova a motivat că sunt foarte multe acte de studiat, iar multe dintre documente se află la procurorii anticorupţie. De data aceasta, administratorul judiciar al CEH spune că se va încadra în termenele convenite de instanţă.

“Pentru toate termenele am cerut o amânare şi ni s-au dat 30 de zile. Raportul o să fie depus în termen, dar este un raport juridic…”, a declarat reprezentantul GMC Craiova, Florin Săftoiu.

De precizat că şi conducerea Sindicatului Muntele a cerut administratorului judiciar al CEH să solicite judecătorului sindic prelungirea termenului de depunere a raportului privind cauzele insolvenței, exprimându-şi totodată speranţa că raportul nu va găsi drept vinovat pentru situația în care a ajuns Complexul Energetic Hunedoara „doar piața de energie”.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență în data de 7 ianuarie, din cauza datoriilor extrem de mari faţă de bugetul de stat şi creditori. Termenul prevăzut de lege pentru depunerea raportului este de 40 de zile, dar s-a obţinut amânarea lui.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza