La cursa „Aleargă cu San Montan La Baru” / Campioana mondială Lidia Şimon a dat startul

322
de Loredana JUGLEA
Peste 150 de sportivi din toate colţurile ţării au luat parte la ediţia nr. 3 a concursului de alergare montană „Aleargă cu San Montan la Baru”. La eveniment a luat parte şi campioana mondială Lidia Şimon, care a participat atât la premierea sportivilor, cât şi la începerea concursului când a dat startul oficial.
Competiţia a fost organizată de Clubul San Montan Petrila, în parteneriat cu Primăria Baru. Evenimentul a adunat la startul competiţiei sportivi din toate colţurile ţării care s-au întrecut pe sine. Cu mic, cu mare, aceştia au admirat peisajul, dar s-au bătut pentru un loc pe podium. La final au fost răsplătiţi cu premii în bani şi o porţie de gulaş ca la mama acasă.
„A fost o competiţie foarte reuşită şi datorită acestui parteneriat venit din partea Primăriei Baru. Cei de acolo au demonstrat încă o dată că, dacă se vrea, se poate face un lucru atât de minunat. Le mulţumesc încă o dată lor, voluntarilor, jandarmeriei, poliţiei locale”, a declarat Erika Santa, preşedintele San Montan.
La competiţie a fost prezentă Lidia Şimon, marea campioană a României, campioană mondială şi vicecampioană olimpică în proba de maraton clasic, 42 de km. Aceasta  a dat startul competiţiei şi la final a înmânat diplomele şi cupele. „A fost o mare onoare pentru noi să o avem în mijlocul nostru pe Lidia Şimon. Şi ea a fost onorată de primirea care i s-a făcut şi de numărul mare de participanţi. Am invitat-o să participe şi la următoarea noastră ediţie care va avea loc la anul viitor”, a mai declarat Erika Santa.
Gulaş  la discreţie
Sportivii prezenţi s-au bucurat nu numai de ospitalitatea gazdelor, a celor din comună, dar şi de multă voie bună. S-a servit tradiţionalul gulaş la ceaun, din care au mâncat toţi concurenţii. La premiere au fost prezente fete din comuna mea, îmbrăcate în costum popular, semn că tradiţiile nu şi-au pierdut din strălucire la Baru.
Ei au fost cei mai buni
La proba de semimaraton masculin s-a impus Marian Geancă din Petrila, în timp ce la maraton a câştigat Ionuţ Maran din localitatea Jena, judeţul Timiş. La maraton fete s-a impus Crina Buzgan din Republica Moldova, iar la proba de semimaraton pe primul loc s-a clasat Steluţa Raţiu din Timişoara.
„FINAL… după  un timp 3 ore şi 14 minute, nu foarte bun, dar m-am mişcat mai repede decât o maşină în Bucureşti şi aproape la fel ca o maşină în Timişoara pe această distanţă, iar asta pe un traseu montan, cu o diferenţă de nivel de 1000 m, până la cota 1390 m! Oameni faini, locuri minunate (din păcate şi aici, în Retezat, se văd masiv urmele criminalilor de păduri), aer curat, mişcare = SĂNĂTATE”, a scris pe contul său de soci­alizare un concurent care a luat startul doar din plăcerea de face mişcare într-un mediu curat şi frumos.

Comenteaza

Comenteaza