Lipsa de viziune și neputință liberală

273

Un liberal nevrotic și extrem de contestat, din cauza declarațiilor care au ținut de multe ori prima pagină a presei locale, este deputatul Țîmpău Bogdan, un lider incapabil să controleze și să conducă partidul primit cadou de la fostul președinte Ioan Moloț.

Totuși, unele rezultate există! Notabilă este „strategia” prin care impetuosul Țîmpău a reușit să îndepărteze, în urma unor decizii strălucite, liberali adevărați (Dorina Niță – viceprimarul Municipiului Petroșani, Doinița Bălănesc – preşedinta Organizaţiei de Femei PNL Petrila, Mărcuș Achim – primarul din Buceș, Milu Folescu – primarul din Vața de Jos, Costel Avram –Vicepreședinte PNL) și să ducă la deznădejde colegi de partid, dintre care amintim pe Ovidiu Furdui – primarul din Crișcior, Călin Dud – primarul din Luncoiu de Jos și Dorin Gligor – Prim – Vicepreședinte PNL Hunedoara.

Mai nou, președintele moștenitor nu mai cunoaște diferența între partidul scăpat din mână și PSD, iar pe unde merge își dă în petec, trăgându-se de șireturi cu persoane a căror activitate este greu de contestat, cum ar fi fostul Prim-Ministru Victor Ponta.

Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, s-a trezit vorbind într-un mod penibil lui Victor Ponta, lui Dragnea și lui Nistor: „Să vă fie rușine, domnule Ponta, să vă fie rușine, domnule Dragnea, să vă fie rușine, domnule Nistor!…”. Dacă cel din urmă a mai auzit câteodată de Bogdănel (nume de alint dat de colegul exclus Balint), nici Ponta și nici Dragnea nu au cunoștință de agresivul personaj din PNL, deoarece acesta nu s-a făcut remarcat în niciun fel.

Din lipsă de viziune clară asupra situației județului, impetuosul deputat Bogdan Țîmpău este specializat în a dezinforma populația județului Hunedoara și a prezenta starea dezastruoasă, dând vina pe PSD. După ce și-a epuizat puținele argumente și proiecte, a trecut la atacuri murdare care nu îi fac cinste. Orbit de furia neputinței liberalilor pe care îi conduce, a pornit atacurile cu invective împotriva PSD Hunedoara și a conducătorilor acesteia. Este regretabil că un asemenea deputat se umple de mocirlă, recurgând la fapte sau vorbe ce nu-l onorează.

În toate intervențiile sale din cadrul conferințelor de presă dă vina doar pe PSD deoarece, în mintea sa, refuză categoric să accepte informația conform căreia cel care a gândit Complexul Energetic Hunedoara nu este altul decât Adriean Videanu. Țîmpău nu poate reține nici numărul Hotărârii de Guvern – 1023/2011 privind unele măsuri de reorganizare a producătorilor de energie sub conducerea liberalului Ioan Ariton. Deputatul evită să spună că începutul colapsului termocentralelor Mintia și Paroșeni poartă marca domnilor Bucăleț Victor, Vladu Cristian, Mircea Borca și Petroi Nicolae, niciunul dintre aceștia nefiind membru PSD, ci au fost membri marcanți PNL.

Deputatul Țîmpău uită, de cele mai multe ori, să spună locuitorilor județului Hunedoara că, din 2005 până în 2012, PNL-iștii au condus și activitatea minelor din Valea Jiului.

Când este vorba să critice, Țîmpău este de neîntrecut, dar nu vrea să recunoască toate contractele încheiate între firma soției sale – TOTAL CONSULT SRL – cu administrațiile locale, făcând studii de fezabilitate pentru anumite proiecte, unele dintre acestea nefiind realizate: Tomești 2009 – 19.040 lei; Zam – 120.000 lei; Bătrâna 2010 și 2014 total – 30.000 euro; Criscior 2008 și 2010 total – 40.000 lei; General Berthelot 2008 și 2009 total – 45.000 lei;  Pestiș 2009 total – 88.450 lei; Blăjeni 2008 total – 72.596; Baia de Criș 2009, total – 208.128 lei; Bretea 2008 și 2009 total – 25.635 lei; Luncoiu de Sus 2009 – 40.000 lei.

Domnule Țîmpău, de ce nu recunoașteți că situația dezastruoasă în care se află județul vi se datorează dumneavoastră și PNL-ului? Aveți obligaţia să răspundeţi la următoarele întrebări:

 • Știți că există localități fără rețea de apă – canal și electricitate?
 • Câți bani au fost alocați pentru studii de fezabilitate sau pentru proiecte nerealizate, cum ar fi:

– Aeroportul de la Săulești (peste 150.000 de euro);

– Complexul Aqua Parc din Valea Jiului (peste 80.000 lei);

– Mica Autostradă Deva – Hunedoara (peste 150.000 euro);

– Amenajarea Consiliului Județean Hunedoara (peste 4 miliarde de lei vechi);

– Investițiile în infrastructură pentru turism durabil în zona Parâng (peste 100.000 lei);

– Deponeul Ecologic la Petrila (peste 25.000 lei);

– Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Montana înaltă (peste 345.000 lei);

 • Câte contracte are „deputata hunedorenilor” cu Primăria Municipiului Hunedoara? Au fost făcute precizări cu referire la valoarea acestora?
 • Când se va începe mutarea grupurilor 3 și 4 de la Cernavodă la Mintia, măsură propusă de PNL ca soluție pentru salvarea CEH?
 • Care este termenul de finalizare a liniilor de troleibus sau autobus electric între Deva și Hunedoara, pe de o parte, și Petroșani și Uricani, pe de altă parte?
 • Care este stadiul lucrărilor la „Muzeul Satului Hunedorean”, unde instituția administrativă a județului a plătit în 2012 suma de81.584,72 leipentru un studiu de fezabilitate?
 • Care este prejudiciul adus județului Hunedoara de Compania Județeană de Drumuri?
 • Cât de eficient este Parcul de Afaceri din Simeria? De ce acesta nu are nicio activitate?
 • Cum s-a câștigat licitația Parcului Industrial Călan?
 • Care este prejudiciul adus de Compania de Turism înființată de Consiliul Județean Hunedoara?
 • De ce municipiul reședință de județ nu are deschidere la autostradă?
 • De ce nu există un pasaj care să permită cetățenilor accesul în cartierul Grigorescu?

 

Acestea sunt doar câteva întrebări la care trebuie să dați răspunsuri justificate!

 

 

Biroul de presă al PSD HUNEDOARA

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza