Luptă cu scoaterea din insolvență. CEH a reușit să asigure salariile tuturor angajaților

274
În urma unui efort imens, nu atât financiar, cât mai ales logistic, toţi angajaţii Complexului Energetic Hunedoara şi-au primit marţi salariile. Conducerea CEH a reuşit să deblocheze situaţia chiar în ziua de salariu, asta după ce printre angajaţi şi în mediul on – line au fost rostogolite tot felul de informaţii, conform cărora plata ar fi putut să întârzie, ori salariile ar fi fost încasate doar de o anumită categorie de angajaţi.
 
Problemele au apărut odată cu scoaterea forţată din insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia  au admis apelul la insolvenţă declarat de Sindicatul Noroc Bun, dar şi opoziţia celor de la Gerom Internaţional. În timp ce liderul de la Sindicatul Noroc Bun – Departamentul Livezeni, Adrian Jurca, jubila pe reţelele de socializare anunţând ieşirea din insolvenţă drept o mare victorie – pe considerentul că: “Am reușit să blocăm mafia din Valea Jiului care vrea să acapareze activele CEH şi să arunce în stradă mii de oameni” – pentru compania energetică hunedoreană problemele abia începeau. Şi asta din cauză că la pronunţarea sentinţei definitive nu a fost niciun moment vorba despre redresarea societății energetice ale cărei datorii s-au tot acumulat şi nu mai exista nici protecţia legală oferită prin procedura insolvenţei.
Şi s-a întâmplat ceea ce era de fapt de aşteptat încă de la pronunţarea sentinţei din data de 8 noiembrie. Reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara au declarat, încă de luni, pentru Gazeta de Dimineață, că s-au făcut toate diligențele pentru ca salariile angajaților să poată fi achitate la timp, adică în cursul zilei de 15 noiembrie.
”Sunt soluții pentru a plăti salariile, însă achitarea acestora depinde de anumite proceduri financiare pe care CEH trebuie să le realizeze odată cu ieșirea din insolvență”, au spus, luni, pentru GDD, surse din cadrul CEH.
Practic, conturile societății au fost blocate, iar valoarea executărilor silite depășește veniturile lunare ale CEH.
Situaţia a fost deblocată marţi, când oficialii CEH au reuşit să rezolve problema salariilor pentru toţi angajaţii societăţii, aspect confirmat de directorul general companiei, Mihael Melczer.  
“A fost un efort teribil și nu atât financiar, dar mai ales logistic. De la ieșirea noastră din insolvență nu ne-am ocupat de altceva decât să asigurăm salariile, deși acest lucru ar trebui să fie ceva natural, firesc și noi să ne ocupăm de alte chestiuni serioase”, a declarat Melczer.
Marți, 8 noiembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a analizat și soluţionat apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic în dosarul  de insolvenţă, iar magistrații au dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic și, în urma rejudecării, a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori.
Carmen COSMAN – PREDA
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza