Miliard lipsă din declarația de avere

362

Pe sub masă. Ioan Temneanu, candidat pentru Consiliul Local Petrila din partea PNL, declara, la începutul acestui an, că are circa un miliard de lei vechi la un CAR, însă suma respectivă nu se regăsește și în declarația de avere depusă de fostul lider de sindicat de la mina Petrila.

 

Fostul lider de sindicat de la Mina Petrila, mutat de conducerea SNÎMVJ în cadrul societății odată cu încetarea activității de la unitatea minieră declara, la începutul acestui an că deține la CAR undeva la un miliard de lei vechi.

Despre Ioan Temneanu colegii spun că ar avea mult mai mulți bani depuși la CAR, între 7 și 9 miliarde de lei vechi. Inițial, ar fi depus la CAR cotizațiile minerilor, însă odată cu schimbarea legilor i-a trecut pe nume propriu.

Ioan Temneanu neagă însă acuzațiile, afirmând că nu a depus cotizațiile minerilor la CAR.

”Cum să fie banii sindicatului? Sunt de 30 de ani membru la CAR. Gândiți-vă. Nu am 7 miliarde. La CAR depui cât e limita acolo și dacă ai de 30 de ani fond, în fiecare an primești beneficii, adică dobânda pe care nu știi niciodată dacă o iei sau nu. Dacă tot depui, dau beneficii la orice CAR. În funcție de vechime ai minim 10 la sută beneficii la sumele pe care le ai depuse”, declara, pentru Gazeta de Dimineață, Ioan Temneanu.

Acesta afirma că nu are 7 miliarde la CAR ci mai puțin, undeva la un miliard de lei vechi.

”Am niște sume de bani, dar dobânzile care au fost și de 24-25 la sută ani de zile. Ce spun se poate confirma din hotărârile lor de la CAR. Sunt niște sume pe bani  la nivel de hârtie, dar nu la sumele acelea (7-9 miliarde de lei vechi-n.r.). Ajung la un miliard de lei vechi”, mai spunea Temneanu.

Liderul de sindicat mai afirma că actele de la sindicat sunt în regulă.

”Nici n-a fost vorba vreodată să-i iau de acolo și să-i pun dincolo (banii de la sindicat-n.r.). La sindicat sunt făcute balanțe de ani de zile, în fiecare an, comisii de cenzori. Adică-i luam așa, dispăreau? Ce bani să iau eu. Am toate lucrurile rezolvate, cu comisii de cenzori, cu rapoarte„, completa fostul lider de sindicat.

Ioan Temneanu candidează pentru un nou mandat de consilier local, însă  în declarația de avere completată pe 13 aprilie anul curent. În documentul menționat anterior, Temneanu a declarat  un teren agricol din 2011,  un apartament din 2001 în suprafață de  52,43 mp și un apartament din 2015 în suprafață tot de  52.43 mp. În declarația de avere mai apare un împrumut de 126.465 lei contractat pe perioada 2015-20120.

În documentul completat de Temneanu în urmă cu un an apare terenul și un apartament din 2001 dar în suprafață de 60 metri pătrați.

Nici mașina cu care fostul lider de sindicat se plimbă de mai mulți ani nu apare în declarația de avere.

 

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza