Minerii grevisti au fost la muncã în week-end

308

Protestele de la începutul sãptãmânii trecute când toate schimburile de la exploatarea minierã Lonea, dar si cele de la Vulcan, au rãmas blocate în subteran s-au rãsfrâns tot împotriva minerilor si asta pentru cã sâmbãtã si duminicã ortacii au fost la sut pentru a recupera productia care nu s-a dat în cele douã zile de grevã.
Administratia a hotãrât cã zilele în care minerii au protestat trebuiesc recuperate, iar ortacii nu au avut ce face decât sã vinã la muncã. În cele douã zile de proteste productia de cãrbune a scãzut cu 2500 de tone. De exemplu, la mina Lonea într-o zi normalã se dau circa 750 de tone de cãrbune. Dacã nu s-au lucrat douã zile înseamnã cã, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut undeva la 1500 de tone de cãrbune. Asa s-a întâmplat si la Vulcan unde s-au pierdut 1000 de tone de cãrbune.
Recuperarea productiei de cãrbune reprezintã o manã cereascã pentru termocentralele Mintia si Paroseni care acum îsi refac acel stoc minim. În cazul în care protestele ar fi continuat, chiar si o zi în plus, cele douã termocentrale riscau sã îsi blocheze activitatea pentru cã nu aveau ce cãrbune sã ardã.
Adina Pãduraru

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza