Noua conducere a CNH se dă în primire: Recunoaşte că e incapabilă să gestioneze activitatea curentă. Să plece acasă!

197
de Alina PIPAN
Noua conducere Michael Melczer şi Petre Nica recunosc vădit că, dacă era în insolvenţă, ar fi făcut o treabă grozavă la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Aşa, fără insolvenţă, practic nu ştiu ce au de făcut. 
Ieri, 9 noiembrie, dezorientată, conducerea nouă a CEH a emis un comunicat prin care anunţă, ca să nu spunem că nu am ştiut, că urmează vremuri grele pentru Complex. Practic, dacă erau asistaţi de o societate de coordonare a insolvenţei, managementul CEH era convenabil pentru noua conducere, dar aşa…
„Pe fiecare dintre cei nominalizaţi mai sus îi recomandă o bogată experienţă profesională, competenţele dobândite fiind cele care au stat la baza însărcinării lor cu misiunea de a se implica în realizarea proiectului de salvare a părţii viabile din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A., motiv pentru care beneficiază de susţinere şi încredere atât din partea administratorilor judiciar şi special ai Societăţii, cât şi a Ministerului Energiei”, se arăta într-un comunicat al Biroului de presă al CEH. Aşadar, avem încredere că o vor scoate la capăt.
„Având în vedere că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, S CEH-SA va avea de înfruntat probleme majore în gestionarea activităţii curente. Există riscul imi­nent al executării conturilor societăţii de către creditori, implicaţiile imediate fiind punerea S. CEH-SA în imposibilitatea asigurării materialelor şi serviciilor de strictă necesitate pentru continuarea activităţii şi dificultăţi în efectuarea plăţilor salariale. Posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei. În contextul situaţiei actuale, conducerea societăţii va face tot posibilul să avanseze în demersurile iniţiate cu Comisia Europeană pentru asigurarea menţinerii în funcţiune a părţii viabile din cadrul S. CEH-SA, prin accesarea unor forme de ajutor de stat atât pentru activitatea minieră cât şi pentru cea energetică. Subliniem faptul că recent aprobatul memorandum privind includerea în programul de închidere a două mine din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, reprezenta doar un prim pas în procesul de obţinere a autorizării ajutorului de stat pentru activitatea minieră de către Comisia Europeană”. Măi să fie, dar impotenţi mai sunteţi, măi băieţi.
de Alina PIPAN

Comenteaza

Comenteaza