Pãducel a preluat organizatia lui Avram / În politicã e ca-n dragoste: niciodatã sã nu spui niciodatã!

265

 

Candidatul noului PNL la funcția de primar, Ilie Păducel, a devenit automat președintele organizației locale, conform unei decizii a Consiliului națioanal PNL. Fostul președinte al liberalilor petrileni, Costel Avram, i-a și predat filiala imediat după lansarea oficială. Cei care au jurat că primarul în funcție, I. Păducel, nu va fi niciodată liberal, acum stau și se crucesc precizând că în politică e ca-n dragoste – se nasc cele mai ciudate situații. Fostul președinte ales, Costel Avram, nu va pleca din PNL Petrila.

———————–

O directivă a Consiliului Național al noului PNL, din decembrie 2015, prevede ca un candidat desemnat pentru funcția de primar devine automat unic președinte al organizației locale din care face parte. Se elimină astfel termenul, și implicit conducerea bicefală, de co-președinte datorate fuziunii PNL cu PDL.

La Petrila, primarului în funcție și candidatului noului PNL la aceeași Primărie, Ilie Păducel, i-a fost predată organizația și cheile sediului, singurul din oraș vizibil și pus la punct.
”S-a făcut predarea, 103 membrii PNL. Intenționez, săptămâna viitoare, să propun biroului o ședință, la Casa de Cultură, pentru a mobiliza să vină și alții alături de noi. Există circa 200 de persoane care și-au completat adeziunea la PNL. Au venit către noi și Ioan Temneanu, și dr. Dana Popa, și alte persoane cunoscute din cadrul mineritului. Dacă vom avea în jur de 300 de persoane, trebuie să așezăm structurile organizației – cea de femei, de tineret și pensionari, să alegem președinții pentru cele 16 secții de vot pentru ca apoi să întocmim un tabel nominal, în ordine alfabetică, și subliniez : în ordine alfabetică, a candidaților pentru consiliul local” – a declarat Ilie Păducel.

Zvonurile că fostul președinte PNL, ales, al Petrilei, Costel Avram, va părăsi organizația condusă acum de Ilie Păducel, circulă în voie și în gura mare, chiar printre membrii liberali de vreme nouă. Avram a infirmat acest lucru. L-am întrebat dacă într-adevăr pleacă și dacă regretă că nu mai e președintele PNL Petrila.
”Sunt simplu membru PNL, dar nu voi pleca din organizația de la Petrila. Există acolo oameni de excepție, care atunci când îi chemam ziua, noaptea, oricând era necesar, cel puțin 50 dintre ei, erau prezenți. Așa ceva nu se uită, apoi plecarea mea ar semăna cu o trădare a lor. Nu voi face asta. Nu, n-am nici o problemă că nu mai sunt președinte și nici nu plec din PNL” – a precizat Costel Avram.

În urmă cu mai bine de patru ani, decembrie 2012, când liberalii treziseră la viață Petrila prin acțiuni inteactive, la un spectacol de sărbători, primarul Ilie Păducel a avut ceva probleme că s-a afișat, în glumă, îmbrăcat cu o haină galbenă. Un cârcotaș i-a pus însemnul liberal pe umeri, iar momentul a fost imortalizat. Mulți au râs, spunând că Ilie Păducel nu va fi niciodată liberal.
Dar, în politică e ca-n dragoste: niciodată să nu spui niciodată!

Unii foști PDL-ști și PSD-iști au atras atenția că este posibil ca noul PNL Petrila să fie decimat amintind faptul că pe unde a trecut Ilie Păducel au fost probleme și au precizat că ei au fost nevoiți să-l îndepărteze. Atenționarea a fost catalogată ca fiind o metodă de dezbinare folosită de adversari politici din localitate având în vedere că este an electoral

Ileana Firtulescu

Fotografia de profil a Ilenei Firtulescu

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza