
În anul 2011, guvernul adopta o hotărâre care avea să dea peste cap sistemul sanitar românesc, anume decizia de a comprima managementul unor spitale și desființarea unora care nu se justificau pe piață. Spitalul din Petrila a fost pe lista neagră a spitalelor care aveau să-și comprime managementul, ce a fost ulterior afiliat Spitalului de Urgență Petroșani. Imobilul rămas a fost propus pentru a fi transformat în azil de bătrâni.
Impactul veștii asupra populației a fost atât de mare, și revolta atât de puternică, încât edilul petrilean, Ilie Păducel, a răspuns prompt prin refuzul de a schimba destinația spitalului și promisiunea că va reda viață ambulatoriului la Petrila. A fost un drum greu, anevoios, dar primarul și-a ținut promisiunea, a redeschis ambulatoriul, sub denumirea de centru multifuncțional.
Însă, timpul a demonstrat că nevoia de azile pentru bătrâni nu este o glumă guvernamentală, este o necesitate. Din ce în ce mai mulți bătrâni, rămași singuri după ce copiii au plecat în străinătate, ajung în imposibilitatea de a se îngriji, doborâți de boală și nevoi. Și cine să răspundă și acestei nevoi? Primăria, bineînțeles.
Iată că primarul Ilie Păducel se vede nevoit, a doua oară, să preia o nouă piatră de moară pe umeri. Să obțină finanțare pentru a realiza un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice, apoi să asigure din bugetul local funcționarea lui. Un lucru deloc ușor.
Așadar, s-a trecut la realizarea acestui obiectiv. Așa cum este firesc, s-a dat în lucru proiectarea și elaborarea studiilor tehnice pentru acest proiect infrastructural. Documentația este necesară pentru obținerea finanțări. Proiectarea a fost alocată din bugetul local și va costa 50.000 de lei.