Pe podiumul electoratului. Alianța pentru Hunedora, arbitrul principal pe scena politică hunedoreană

302

Nou înființata Alianță pentru Hunedoara se clasează pe poziția a treia în opțiunea de vot a hunedorenilor, imediat după PSD și PNL, după cum relevă un sondaj realizat pe 1014 hunedoreni. Scorul este unul foarte bun ținând cont că Alianța a fost înființată doar de vreo două luni.

 

31,84% dintre cei intervievați telefonic au spus că intenționează să voteze cu candidații din partea PNL, la alegerile locale din data de 5 iunie 2016. Asta înseamnă că alianța nou constituită va cântări greu în desemnarea viitorului președinte al CJ Hunedoara.

Pe locul al doilea, în topul preferințelor alegătorilor hunedoreni, se află PSD cu 30,67%, poziția a treia fiind ocupată de alianța civică nou înființată – Alianța pentru Hunedoara-cu un procent de 22,74 la sută.

”Este o poziție onorantă pentru noi. Într-adevăr este sub trendul național care spune că românii ar vota în proporție de 30 la sută un partid sau o alianță nou înființată. Avem mult de lucru, dar eu cred că e important că putem da președintele Consiliului Județean. M-au sunat și prieteni și adversari. Membrii noștri și simpatizanții noștri cred în acest moment că putem să obținem un rezultat foarte bun. Era firesc. Eu cred că hunedorenii sunt mai mulți decât roșii și galbenii la un loc, așa că Alianța pentru Hunedoara deși are nici două luni de zile este într-o poziție absolut onorantă care ne obligă să muncim mai mult în perioada următoare și să aducem soluții în fața hunedorenilor”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Haralambie Vochițoiu, președintele Alianței pentru Hunedoara.

Sursa citată susține că în cadrul alianței sunt și oameni care nu au experiență politică și nici carnet de partid.

”Noi avem o garnitură de oameni unii dintre ei cu experiență politică, dar  și unii care nu sunt implicați politic și ăsta cred că este principala calitate a acestei alianțe, că nu te obligă să fii membru al unui partid și că dacă ai un plan, un proiect, poți să vi să îl promovezi”, a completat Vochițoiu.

Președintele Alianței pentru Hunedoara susține că își dorește ca la alegerile locale rezultatul să fie cel puțin egal cu procentajul rezultat din sondaj.

”Vrem să contăm în economia politică a județului și să influențăm în mod favorabil deciziile pentru hunedoreni”, a încheiat Haralambie Vochițoiu.

Cei care au întocmit sondajul spun că acesta confirmă toate celelalte sondaje naționale care spun că aproximativ 30% dintre români ar vota cu un partid sau o alianță nou înființată.

Sondajul a fost realizat de Asociația pentru o Societate Deschisă, la comanda Centrului Regional pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Protecţie Socială (CROFMPS) și a Grupului de dialog social hunedorean, în perioada 25 – 29 aprilie, pe un eșantion de 1014 de persoane, reprezentativ pentru populaţia judeţului Hunedoara.

Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu telefonic. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele cercetării este de ± 3,1%, pentru un grad de încredere de 95%.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza