Peste 300 de salariați TESA din CEH au intrat în concediu de așteptare

279

Aproximativ 300 de angajați TESA de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au plecat, de vineri, în ‘concediu de așteptare’ pentru o perioadă de 10 zile, interval de timp în care vor fi plătiți cu 75 % din salariu.

La finalul perioadei de concediu de așteptare, salariații TESA vor reveni la serviciu, dar alți 300 de colegi de-ai lor vor fi nevoiți să plece, tot pentru 10 zile, în această formă de șomaj tehnic.

Vicepreședintele Sindicatului ‘Muntele’, Cristian Iștoc, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura a fost luată de administratorul special al complexului. El a precizat însă că de reducerea de 25% nu sunt afectați directorul general și echipa sa de conducere, deoarece în cazul acestora s-a stabilit ca salariile să fie reduse cu 15% pentru toată luna.

”Chiar dacă s-a spus că în cazul șefilor reducerea este de 15%, în termeni reali ea este cuprinsă între 8% și 15%, în funcție de grila de salarizare, pentru o lună. În cazul salariaților, venitul lunar scade cu 22-23%. Până la urmă sunt vizați toți cei mulți”, a arătat liderul sindical.

Temerea sindicaliștilor este că administrația ar putea extinde și la personalul direct productiv procedura prin care trimite oamenii în șomaj tehnic, însă responsabilii de la Ministerul Energiei dau asigurări că acest lucru nu se va întâmpla și că se vor întreprinde toate demersurile necesare pentru menținerea CEH pe linie de plutire, compania fiind considerată un operator important pentru Sistemul Energetic Național.

Home

Comenteaza

Comenteaza