Dosar penal la… cheie

321
de Alina PIPAN
Un petrilean de 36 de ani s-a băgat într-o belea ca nimeni altul, doar din prostie „infuzată” bine în beţie.
Sâmbătă seara, în jurul orei 10, după ce băuse ceva în oraş, bărbatul şi-a făcut curaj. A mers la biroul firmei unde lucra, a luat cheile autoutilitarei înregistrată pe firmă, a urcat la volan, şi, încrezător, i-a dat cheie. Din cauza lipsa experienţei şi pentru că nu a făcut niciodată şcoala de şoferi, nu a văzut că maşina era în viteză. În câteva secunde, autoutilitare a lovit un autoturism.
În jurul orei 22:15, poliţiştii petrileni au fost sesizaţi de către proprietarul maşinii lovite că o autoutilitară i-a distrus maşina, iar şoferul autoutilitarei a părăsit locul faptei. Un echipaj de poliţie Rutieră a plecat în căutarea conducătorului autoutilitarei. L-au găsit pe strada 8 Martie, locul accidentului. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,34mg/ l, alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde i-a fost prelevată o probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a luat cheile autoutilitarei fără acceptul proprietarului şi a pornit autoutilitara, intrând în coliziune cu un autoturism parcat pe strada 8 Martie. După produce­rea evenimentului s-a speriat, a părăsit autoutilitara şi a fugit, ascunzându-se în zona verde, unde a fost identificat, la scurt timp, de către poliţişti.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi conduce­rea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Comenteaza

Comenteaza