Pompierii au salvat o persoană de 84 de ani

334
de Corneliu BRAN
Un incendiu izbucnit miercuri, 4 mai, într-o gospodărie petrileană de pe strada Prislop, nr. 15/2 putea fi devastator dacă nu se acţiona cu o viteză cum numai în filme se mai poate vedea.
În doar cinci minute (da, aţi citit bine), de la primirea apelului de la serviciul de urgenţă 112, la orele 14,42, pompierii din cadrul SVSU Petrila, coordonaţi de Neculai Alexandrescu, au ajuns la locul incendiului şi în 11 minute, în intervalul de timp 14,47-14,58, au reuşit să stingă focul! Dar cel mai important lucru a fost faptul că o persoană în vârstă, de sex feminin, în etate de 84 de ani a fost salvată. În momentul apariţiei acestor rânduri ea primeşte îngrijiri la Unitatea de Primiri-Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani, fiind în afara oricărui pericol.
„Am reuşit să localizăm şi să stingem incendiul într-un timp record, astfel că persoana aflată în pericol, o doamnă de 84 de ani, a fost preluată de cei trei membri ai echipajului SMURD Petrila şi transportată la UPU Petroşani din cadrul S.U.P., iar pagubele materiale au fost de doar 2.000 de lei, din câte am estimat la finalul acţiunii împreună cu colegii noştri de la Petroşani. Focul s-a datorat utilizării necorespunzătoare a a mijloacelor de încălzit pe combustibil solid şi se putea produce o catastrofă dacă nu se intervenea la timp. Am intervenit cu şase pompieri şi cu o autospecială cu apă şi spumă şi mă bucur că totul s-a încheiat cu bine”, ne-a declarat Neculai Alexandrescu, şeful SVSU Petrila.
Din câte am înţeles paguba femeii nu e mare: a ars un covor, un pat, iar soba respectivă pe care o folosea şi pentru gătit nu mai poate fi folosită. Casa nu a avut de suferit. Au rămas mizeria creată de foc şi de operaţiunea de stingere a incendiului, sperietura şi şocul acestei întâmplări. Dar ce mai contează astea toate, din moment ce viaţa, cel mai de preţ lucru, a fost salvată?!

 

Comenteaza

Comenteaza