Petrileanca Daria Visanescu / Şah. Junioare U 20 / Daria Vişănescu – noua campioană a României

852
de Loredana JUGLEA
Maestră FIDE Daria Vişănescu, legitimată la Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara, a câştigat titlul de campioană a României la categoria U20 (sub 20 ani) feminin în cadrul Campionatului Naţional, desfăşurat la Călimăneşti-Căciulata. Este ultimul titlul naţional la nivel de junioare din cariera talentatei şahiste din Petrila, întrucât de la anul ea va juca doar în competiţii ale senioarelor.
Deţinătoare a titlului de maestră FIDE încă de la vârsta de nouă ani, fiind cea mai tânără de  maestră din istoria şahului românesc, Daria Vişănescu a pus punct carierei de junioară în stil de mare campioană. Şahista legitimată a jucat excelent la ultimul său turneu naţional la categoria U20 (sub 20 ani) şi şi-a asigurat titlul de campioană a României. Daria Vişănescu a obţinut patru victorii şi o remiză în primele cinci meciuri disputate, având un avans de două puncte în faţa principalei rivale, ocupanta locului secund, Andreea Cosman, de la CSŞ Nr. 1 Timişoara, care a strâns doar 2,5 puncte.
„Sunt fericită să fiu campioană la ultimul meu turneu ca junioară U20, după un turneu bun cu un binemeritat final victorios”, a notat pe contul personal de Facebook, Daria Vişănescu.  Cornel Hotăran, preşedintele de onoare al Clubului de Şah Deva şi al Asociaţiei Judeţene de Şah Hunedoara, era încântat de succesul Dariei şi încrezător că talentul acesteia va face performanţă şi la nivel de senioare. „Daria a câştigat titlul naţional jucând un şah de excelentă calitate, după ce s-a pregătit pentru acest turneu cu Cătălin Ardelean, antrenorul Lotului Naţional masculin. Este o medalie importantă pentru ea, obţinută după o victorie şi o remiză în faţa unei Andreei Cosman, jucătoare care în trecut i-a suflat de câteva ori medalia de aur. Daria şi-a consolidat astfel locul de titulară în echipa de SuperLigă a CS Medicina Timişoara şi are şanse la noi medalii pe plan naţional şi internaţional”, afirmat Corneliu Hotăran. În următoarele zile, Daria va participa la competiţiile de şah rapid, şah blitz şi de dezlegări la Campionatul Naţional care se desfăşoară în perioada 17-28 aprilie la Călimăneşti – Căciulata cu participarea a peste 500 de copii şi juniori de la cluburi din ţară.

 

Comenteaza

Comenteaza