257

Doi sportivi hunedoreni, alături de colegii lor din cadrul Lotului Național de Gimnastică Aerobică al României au obținut medalii de aur la o competiție din Bulgaria. Open Borovets este o competiție ce face parte din principalele evenimente din calendarul internațional al gimnasticii aerobice.

Hunedorenii Dacian Barna, pregătit la CSȘ Petroșani și Gabriel Bocșer, pregătit la CNS Cetate Deva au cucerit podiumul din Bulgaria. La competiție au participat peste 400 de sportivi din 25 de țări ( seniori și juniori), iar românii au fost din nou la înălțime.

Din echipa României au făcut parte: Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Dacian Barna, Gabriel Bocser, Lucian Săvulescu. Aceștia au obținut medalie de aur la perechi ( Lavinia Panaete și Dacian Barna), la trio ( Lavinia Panaete, Dacian Barna și Lucian Săvulescu), aur la individual ( Gabriel Bocșer), argint la individual ( Bianca Gorgovan) și bronz la cuplu ( Bianca Gorgovan și Lucian Săvulescu).

„Am reușit să obținem trei medalii de aur, una de argint și una de bronz la această competiție. Pot spune că pentru noi a fost o verificare reușită a lotului în drum spre Campionatul Mondial din Coreea. Am concurat cu țări precum Rusia, Bulgaria, Africa de Sud, Spania și Turcia”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Dacian Barna.

 

În luna iunie a acestui an va avea loc o nouă rundă a Campionatelor Mondiale, întrecerile de la Borovets – Bulgaria reprezintă un important prilej de evaluare a pregătirii pentru concursul din Coreea de Sud, atât la nivelul seniorilor, cât și al juniorilor.

Iulia BĂLUȘĂ

Video Player

http://voceastrazii.com
00:00
01:56

Comenteaza

Comenteaza