Petrileanul primar ILIE PADUCEL / Ghinion politic. Guvernul anunţa dezastrul, Păducel urca pe scenă

286
Politicieni care nu ştiu să fie spontani. Politicieni care nu simt realitatea. Aşa s-a întâmplat şi vineri, când candidatul PNL la Primăria Petrila şi-a respectat programul de lansare, ignorând “breaking news-ul” care i-a zguduit localitatea. Un reprezentant al Guvernului României anunţa închiderea minei Lonea, singura unitate minieră rămasă ca motor economic în acest colţ al Văii Jiului.
Primarul Ilie Păducel a reușit să gafeze din nou. Și-a programat lansarea candidaturii pentru ziua de vineri, numai că tot vineri, și încă de dimineață, ministrul Energiei a anunțat că încă două mine se închid, printre care și Lonea. Păducel nu a făcut un pas înapoi și nu și-a amânat fastuoasa lansare.
 
Ilie Păducel, primarul în exercițiu al Petrilei, care candidează la încă un mandat din partea PNL – în disprețul total al decalogului de integritate lansat chiar de liberali – a reușit să stârnească rumoare odată cu lansarea în cursa electoral. Păducel și-a ales un moment cum nu se poate mai prost pentru a se lansat oficial, cu mare fast, alături de liderii județeni ai partidului. Exact în ziua  în care edilul petrilean jubila  pe scenă și lansa promisiuni în fața asistenței, respectiv vineri, ministrul Energiei anunța că în Valea Jiului încă două mine vor intra pe program de închidere. Una dintre ele este cea de la Lonea, singura care a mai rămas funcțională în cel mai estic oraș al Văii Jiului, la Petrila fiind deja oprită activitatea extractivă.  În consecință, Petrila rămâne fără plămânul economic al localității, iar pe localnici îi așteaptă vremuri grele, după cum a dovedit ”experimental Aninoasa”. Chiar și în aceste condiții, Ilie Păducel nu a considerat oportun să își amâne lansarea, măcar cu o zi, reușind să strârnească o serie de comentarii deloc favorabile, inclusiv în mediul virtual, mai ales că a și promovat evenimentul la care au participat liderii județeni ai PNL.
Carmen Cosman – Preda
 Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza