Petrileanul senator HARY VOCHITOIU / Apel la normalitate către toţi cei care decid soarta minerilor şi energeticienilor din judeţul Hunedoara

326

Faceţi rabat de la faptul că sunt politician şi, în această perioadă, politicienii sunt subiecte TABU!

Ţineţi cont însă că sunt senator al judeţului Hunedoara şi sunt direct conectat la realităţile judeţului.

Poate am eu o imaginaţie restrictivă, deformată, spuneţi-i cum vreţi, dar nu reuşesc să înţeleg în niciun mod cum reuşiţi să găsiţi soluţii de normalizare a activităţii miniere – plată salarii, acordare drepturi cuprinse în CCM, organizare activitate în subteran, aprovizionare cu materiale, numai după ce câţiva ortaci se leagă de porţi, alţii intră în greva foamei, unii nu intră în subteran sau, mai grav, alţii nu mai ies de acolo sau, mai nou – vezi ziua de luni – numai după ce inspectorii de muncă pun lacăt pe locul de muncă.

 

Domnilor din aparatul CEH sau SNÎMVJ, dumneavoastră alături de conducerea ministerului şi de conducerile tuturor societăţilor de reglementare a activităţii miniero-energetice, vă rog evitaţi – prin maturitate managerială şi decizională – astfel de tensiuni sociale a căror escaladare este iminentă.

Dacă nu există soluţii, nu există, pentru că nu există … Ele nu pot să apară pe un fond de nemulţumire socială. Fiindcă dacă e aşa, orice decizie ulterioară este semn de rea-voinţă iniţială, nepricepere sau încălcare a legii, în diferite forme ale ei.

 

Pentru că trăim în secolul transparenţei şi al comunicării complete, vă rog public, folosiţi acest deziderat pe care vi l-aţi asumat, pentru că aveţi soarta a aproape 8.000 de mineri şi energeticieni în mâini, iar – prin imaturitate – puteţi distruge cetăţenii judeţului Hunedoara – angajaţi la agenţii economici care au contracte cu societăţile dumneavoastră.

Resursele naturale, dar şi resursele umane, sunt bogăţii ale statului român pe care trebuie să le respectaţi, păstraţi şi cultivaţi.

 

Cu respect şi asumare a declaraţiei,

 

Haralambie Vochiţoiu

Senator de Hunedoara

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza