Petrileanul senator HARY VOCHITOIU / Hunedoara, reprezentată la forumul politic China-Europa de senatorul Haralambie Vochițoiu

302

Senatorul hunedorean Haralambie Vochițoiu, liderul grupului UNPR din Senatul României, participă la lucrările celei de-a V-a ediții a Forumului politic la nivel înalt China – Europa.

Potrivit senatorului hunedorean, discuțiile purtate cuprind aspecte politice, dar și oportunități economice și de afaceri. În urma contactelor realizate și a discuțiilor purtate se întrevede un potențial substanțial de cooperare pe multiple planuri de interes în diferite domenii economico-sociale, între statele participante.

”Sunt încântat să văd că România este un stat respectat de marile națiuni ale lumii, dar încă o dată mi-am dat seama că nu am valorificat economic aceste relații. Zilele trecute, alături de Victor Ponta, am discutat despre potențialul investițional al României. Doar că Victor Ponta trebuie să reajungă într-o poziție de decizie, iar eu președinte al CJ Hunedoara”, a spus, marți, pentru GDD, Haralambie Vochițoiu, senator de Hunedoara.

Marți, în cadrul forumului, parlamentarul hunedorean a prezentat platforma progresistă și viziunea politică a partidului pe care îl reprezintă, de întărire și dezvoltare a relațiilor României cu toate statele lumii.

 

România este un stat democratic în plină dezvoltare, care a avut întotdeauna o preocupare prioritară privind dezvoltarea bilaterală a relațiilor cu China. Din această perspectivă, schimburile diplomatice, politice și economice nu pot genera decât oportunități de colaborare și dezvoltare reciproc avantajoasă. Sper ca în continuare să aprofundăm subiectele discutate la acest forum”, a spus Haralambie Vochițoiu.

Din delegația oficială  a României care a făcut deplasarea în China, mai fac parte fostul premier al României, Victor Ponta, Victor Boștinaru – vicelider al grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, dar și alți lideri politici importanți.

Forumul la nivel înalt al partidelor politice din China și Europa, reprezintă una dintre cele mai importante platforme de colaborare între cele două părți. La cea de-a cincea ediție a acestui eveniment participă peste 200 de reprezentanți politici din China și din 27 de state europene, lucrările forumului de la Beijing având loc în perioada 17-18 mai.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza