Petroșani. Un mort și două persoane rănite, în urma unui accident de circulație pe DN66

420

Accident tragic pe DN66  la ieșire din municipiul Petroșani. Un bărbat de 48 de ani din Petrila și-a pierdut viața într-un accident de circulație ce a avut loc, miercuri, pe strada Uzinei. Evenimentul rutier s-a petrecut la orele prânzului și au fost implicate un autoturism, o dubiță ce transporta materiale de construcții și un autotren.

„Este vorba despre un conducător auto ce nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de schimbare a benzii, de pe banda 1 pe banda 2, a fost acroșat de un tir și proiectat pe sens opus unde circula regulamentar o autoutilitară”, a declarat, pentru GDD, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

pag5 accid

În urma accidentului două persoane au fost rănite, iar o alta a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator, medicii nereușind să o salveze. Bărbatul ce a decedat era din Petrila și se afla pe bancheta din spate în momentul impactului.

Pompierii au intervenit cu echipajul de descarcerare pentru a scoate victimele din autoturismul implicat în accident.

„Detaşamentul de Pompieri Petroşani a intervenit, miercuri, la un accident rutier produs pe strada Uzinei din Petroşani în care au fost implicate trei mijloace de transport: două autoturisme şi un autotren. Pompierii au deplasat la locul impactului dintre vehicule o autospecială de descarcerare, o ambulanţă şi o altă autospecială complexă. În urma accidentului au rezultat trei victime, un bărbat de 48 de ani şi o femeie de 26 ani”, comunică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Potrivit martorilor, misiunea pompierilor a fost îngreunată pentru că au folosit un generator manual și nu unul automat, însă pompierii spun că au ales cea mai bună soluție ca timp.

„Bărbatul din mașină nu era încarcerat, doar femeia era încarcerată. Bărbatul se afla pe bancheta din spate și era resuscitat de către cei de la ambulanță care îi făceau resuscitare pulmonară. În partea femeii trebuia scoasă doar deblocată ușa, iar pentru aceasta s-a folosit un generator manual. Nu ne-a fost îngreunată în niciun fel intervenția de către generator, deoarece lucrurile au mers repede. Cei de la ambulanță au spus că trebuie să-i continue masajul cardiac acolo în mașină, pentru a-i spori șansele de a-l aduce la viață și nu am putut scoate bărbatul. Bărbatul de la volan a fost în stare de șoc și a ajuns la spital, având leziuni la coloana cervicală”, a declarat, pentru GDD, locotent Ionuț Brehui din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani.

Echipajul de descarcerare a utilizat echipamentele specifice pentru eliberarea din autoturism a victimelor în timp ce pompierii SMURD au încercat stabilizarea şi monitorizarea răniţilor. În ciuda eforturilor echipelor de salvare bărbatul şi-a pierdut viaţa din cauza multiplelor politruamatisme grave. Femeia a fost transportată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza