PNL Petrila – campanie pe o investiţie privată

290
Investiţiile private sunt atrase, cu sau fără voia celor ce le implementează, în lupta electorală pentru alegerile din 5 iunie, totul pentru cât mai multe voturi.
 
Zilele trecute, sub o fotografie frumos colorată în galben şi albastru, noile culori politice ale edilului Ilie Păducel, reprezentanţii Noului PNL Organizaţia Petrila anunţa că: “Parcul Eolian Dobraia, unul dintre obiectivele principale pentru 2016-2020. Obiectivul municipalitatii este independenta energetica a orasului Petrila”. Ca să fie şi mai credibili, aceştia au distribuit link-ul unei ştiri vechi de 3 ani de pe agenţia Hotnews, care spune textual că investiţia cu care liberalii petrileni încearcă să atragă capital electoral este 100% privată. Şi situaţia nu se schimbă cu nimic, chiar dacă în text este citat Ilie Păducel, considerat “locomotiva” noilor liberali petrileni în acest scrutin electoral.
“O companie româno-germană vrea să construiască un parc eolian care va fi amplasat pe o suprafaţă de 30 de hectare pe Muntele Dobraia, din Masivul Şureanu, la o altitudine de circa 2.000 de metri, proiectul tehnic de execuţie fiind finalizat şi depus pentru obţinerea acordului de mediu, relatează Agerpres.
Din discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii firmei, am înţeles că este posibil că lucrările de construcţie să fie începute în acest an. Parcul eolian va fi amplasat pe Muntele Dobraia şi va include 50 de turbine. Va fi cel mai mare parc eolian din ţară”, a declarat vineri primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.
 
Acesta a explicat că firma străină a efectuat mai multe măsurători referitoare la viteză vântului şi la direcţia curenţilor de aer, încă din anul 2009, după care a fost luată decizia de construire a turbinelor.
 
Suprafaţă ocupată de parcul eolian include porţiuni din perimetrele administrative ale localităţilor Petrila, Petroşani şi Orăştioara.
 
Se estimează că turbinele eoliene vor produce o cantitate de energie electrică de 70 MWh”, se arată în ştirea respectivă, publicată în 2013!
Cum era de aşteptat, reprezentanţii PNL au fost taxaţi imediat pe pagina de socializare, fiind acuzaţi că mesajul reprezintă cel mult o încercare palidă de manipulare a electoratului.
Grav este că actualii liberali nu înţeleg nicimăcar că astfel pot torpila direct activitatea economică de bază a Petrilei, unde nu de mult funcţionau două unităţi miniere. La una dintre ele, adică Petrila, activitatea extractivă a fost deja oprită şi, mai grav, nici Lonea nu se simte foarte bine, fiind deja propusă de Ministerul Energiei pentru a intra pe program de închidere. De precizat că huila extrasă din Valea Jiului nu ajută doar la producţia de energie termică iarna, ci, mai ales, este folosită pentru energia ELECTRICĂ de Termocentralele Mintia şi Paroşeni! Şi, în timp ce o serie de factori responsabili se zbat pentru a salva mineritul Văii Jiului şi a celor două termocentrale, PNL Petrila “cultivă” pe pagina de Facebook, cu mândrie, “mănunchiuri” de mori eoliene.
Carmen Cosman – Preda
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza