Primele măsuri de reducere a cheltuielilor la CEH. Concediu de așteptare pentru personalul TESA și salariile directorilor reduse cu 15 la sută

206

Salariile directorilor și administratorilor Complexului Energetic Hunedoara au fost reduse cu 15 procente. Măsura face parte din planul de reducere a cheltuielilor, care presupune totodată și trimiterea în concediu de așteptare a personalului TESA. Măsurile au fost aplicate de luni, 15 februarie.

“Vorbim de un efort comun al conducerii companiei, care a înţeles că în această perioadă dificilă este nevoie de măsuri pentru a reduce costurile. Prezenţa managerilor este necesară în această perioadă şi au acceptat toţi să li se reducă, printr-un amendament la Contractul Individual de Muncă, salariul cu 15% începând de astăzi (luni – n.r.)”, a declarat Dan Agrişan, citat de Agerpres.

Planul de reducere a cheltuielilor Complexului Energetic Hunedoara prevede reducerea salariului managerilor societăţii (exceptând directorul general) cu până la 15%, în funcţie de venituri, dar și scăderea cu 50% a venitului directorului general. Totodată, mașinile de serviciu vor fi folosite  doar în deplasările justificate, iar personalul TESA din sediul central a fost trimis în concediu de așteptare, urmând să  primească doar 75% din salariu.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență pe data de 7 ianaurie, datoriile societății energetice ajungând la peste 1,6 miliarde de lei.

Administratorul judiciar impus de instanță trebuie să prezinte raportul cauzelor care au condus la intrarea în insolvență, iar administratorul special trebuie să întocmească un plan de reorganizare și restructurare.

La CEH lucrează circa 6300 de salariați, iar intrarea în faliment a complexului hunedorean ar însemna mii de șomeri.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza