Primim la redacţie. David, un președinte de conjunctură! Doar atât.

244

Lipsit de cele mai elementare noțiuni privind situația economică reală a judeţului Hunedoara, actualul președinte (de conjunctură) al Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a făcut ceea ce liberalii continuă de doisprezece ani: să arunce pisica în curtea celor de la PSD.

Prezența fostului premier Victor Ponta în Valea Jiului, a deputatului Rovana Plumb, a fostului Ministru de Finanțe Eugen Teodorovici și a fostului vicepremier Liviu Dragnea i-a dat fiori reci liberalului Adrian David.

Domnule David, prezența în județul Hunedoara a membrilor marcanți ai Partidul Social Democrat e o dovadă clară că nu ne temem să aducem în fața oamenilor lideri ai partidului care au făcut parte din cel mai performant guvern al României postdecembriste! Sunt oameni cărora le pasă de hunedoreni, care nu se tem să apară în fața lor și, mai ales, care pot să le vorbească despre ceea ce trebuie făcut în următorii patru ani.

Unde sunt liderii dumneavoastră, domnule David? Unde este Vasile Blaga sau Alina Gorghiu? De ce nu vin ei aici, în județul Hunedoara? Unde este guvernul domnului Iohannis? De altfel, ce pot ei să spună hunedorenilor? Să prezinte „marile realizări” liberale din Hunedoara ultimilor 12 ani? Evident că nu. La fel cum e evident că hunedorenii știu ce a însemnat domnia liberală în acest județ. Tocmai de aceea, domnule David, nu veți reuși să depășiți stagiul de președinte de conjunctură. O conjunctură căreia hunedorenii îi vor pune punct în data de 5 iunie.

Așchia nu sare departe de trunchi?

Domnule David, dumneavoastră ați moștenit fotoliul președintelui și vi-l asumați fără niciun merit, fără a prezenta un CV alegătorilor și fără a dezminți atacurile din presă referitoare la trecutul pe care îl aveţi. Considerăm atacul pe care l-ați inițiat în presă un act de disperare și înțelegem că iminenta pierdere a puterii vă determină să recurgeți la acțiuni și declarații care nu vă fac cinste.

PSD – un partid de echipă

Nu credeam că o declarație a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, poate genera o asemenea isterie în rândurile PNL Hunedoara. Am spus și repetăm: PSD este un partid democratic în care contează munca în echipă. De aceea, am considerat că, mai întâi, trebuie să dovedim ceea ce putem şi apoi să ne încununăm cu laurii succesului.

David şi complexul

Preşedintele PNL Hunedoara, domnul David, se arată îngrijorat de soarta Complexului Energetic Hunedoara. Cam târziu, pentru că, până acum, în afară de vorbe goale, PNL nu a făcut nimic. PNL nu trebuie să nege că a schimbat atâţia miniştri de la Energie, încât, firesc, de la un moment dat, le pierzi şirul.

Liberalii uită cum au promovat în funcţiile de directori ai termocentralei Mintia ingineri constructori, ingineri de căi ferate şi alte „cadre de nădejde” care nu aveau nimic în comun cu producţia de energie electrică.

Decizie sau vorbe?

Preşedintele PNL Hunedoara, domnul deputat Ţîmpău, este secretarul Comisiei pentru industrii şi servicii. Oare poate spune, sincer, de câte ori a încercat să ajute, concret, şi nu declarativ, CEH? Mai precis, a elaborat vreun plan de salvare a CEH, a propus vreun proiect de lege? Noi nu ne aducem aminte!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus foarte clar că mineritul şi producţia de energie în termocentrale trebuie să continue. Din acest motiv, săptămâna viitoare, domnul Dragnea va avea o discuţie aplicată cu premierul Cioloş. Şi tot din acest motiv, PSD pregăteşte un program concret de redresare economică a Văii Jiului, bazat pe elemente şi proiecte, în care producţia de energie pe bază de cărbune reprezintă un pilon principal. Nu ne putem permite să punem în pericol sistemul energetic naţional prin desfiinţarea mineritului de cărbune şi a termocentralelor!

Atacurile dirijate de către PNL asupra organizaţiei PSD şi liderilor acesteia au ca unic scop dezinformarea electoratului şi lipsa unei viziuni clare de a conduce judeţul Hunedoara.

Biroul de presă al Organizației Județene PSD – Hunedoara

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza