Profanare de morminte în Petrila. Act de vandalism în cimitirul din oraș

281

Profanare de morminte la ceas de seară în Valea Jiului. Patru cruci de marmură și beton au fost vandalizate în cimitirul de la strada Minei din localitatea hunedoreană Petrila. Polițiștii spun că a fost un act de teribilism nefiind vorba despre lucruri sataniste, autorii doar au distrus crucile, fără să inscripționeze ceva  pe ele.

 „Am fost anunțați că în partea de sus a cimitirului au fost rupte patru cruci. Ne-am deplasat acolo, am identificat care sunt problemele, am chemat pe cei de la Poliția Locală și Națională. Se găseau urme la partea de sus a crucilor, se vedea că au sărit cu picioarele pe ele. Deocamdată nu știm despre cine e vorba, poliția face cercetări. A fost tăiată o parte din garduri și am refăcut gardul integral împreună cu reprezentanții primăriei. Zilele următoare vom pune din nou crucile pe poziție, trei nu au fost afectate atât de tare, iar una este cu probleme, este ruptă. Am chemat specialist de la Simeria și se poate repara și aceea în această săptămână”, a declarat, pentru GDD, Vasile Costache, șef al Edil Urban Petrila.

Reprezentantul Edil Urban spune că nu au mai fost probleme până acum cu crucile de marmură, cele de fier fiind mai tentante pentru cei care colectează metale.

„Nu am mai avut probleme cu crucile de marmură până acum, toate crucile erau pline de urmă de papuci. Nu au fost cruci cu tentă, iar crucile aparțineau unor persoane care nu erau din aceeași familie”, mai spune Costache.

Dintre cele patru cruci, una este din beton, iar trei sunt de marmură, ruptă fiind una din cele de marmură.

„Este vorba de patru cruci care au fost distruse. Vorbim despre o profanare de monumente funerare cu autor neidentificat și poliția efectuează cercetări. Există un cerc de suspecți și s-ar părea că sunt niște tineri teribiliști. Nu a fost niciun gest satanist, doar le-au dărâmat cu piciorul. Probabil pe fondul consumului de alcool și al altor substanțe, cetățenii au sesizat și se fac cercetări”, a declarat, pentru GDD, Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Potrivit polițiștilor cei care vor fi găsiți vinovați riscă pedeapsa cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza