Proiect de lege pentru pensionari

254
de Mihaela PETROŞAN
Potrivit unui proiect legislativ iniţiat de UNPR, persoanele a căror pensie este mai mică decât salariul minim pe economie ar putea beneficia de un ajutor financiar anual, potrivit declaraţiilor senatorului hunedorean Haralambie Vochiţoiu. 
Proiectul propune acordarea celei de-a 13-a pensii, reprezentând jumătate din pensia pe care o primesc lunar, pe baza unei cereri, o singură dată pe an, atunci când pensionarul consideră că are nevoie de bani.
„Am constatat că, deşi Guvernul Ponta, din care face parte şi UNPR – şi îl susţinem (guvernul, n.red.) a reîntregit pensiile şi salariile, sunt oameni cu pensii sunt foarte mici şi insuficiente. Am considerat că pentru cei care au o pensie sub nivelul salariului minim pe economie – vorbim despre 3,5-3,6 milioane de români – să mai primească, o dată pe an, pe bază de cerere, când vor dumnealor (…), a 13-a pensie”, a declarat Haralambie Vochiţioiu, într-o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, efortul bugetar pe care ar trebui să-l facă statul pentru acoperirea acestei forme de ajutor social se ridică la 400 de milioane de lei pe an.
Proiectul de lege a fost depus la comisii şi ar putea intra în dezbaterea plenului Senatului până la sfârşitul anului.

Comenteaza

Comenteaza