Raportul privind cauzele insolvenței CEH trebuie finalizat până la mijlocul lunii martie

219

Casa de Insolvență GMC Craiova trebuie să prezinte raportul privind cauzele care au condus la insolvența CEH, dar și vinovații, până pe data de 17 martie.

Administratorul special al  CEH, Dan Agrișan, a declarat, marți, că este nemulțumit de progresele pe care le-a făcut administratorul judiciar pe marginea raportului care trebuie să prezinte cauzele insolvenței.

”Recunosc că nu sunt foarte mulțumit în momentul de față de progresele pe care le-a făcut casa de insolvență a cărei responsabilitate este aceasta a identificării cauzelor însă pe cealaltă parte trebuie spus că cei de la casa de insolvență, dându-și seama de complexitatea cazului de aici au cerut și au obținut amânarea datei de depunere a raportului până pe data de 17 martie. Nu cred că putem să spunem cu mâna pe inimă că este vorba de o încercare de a acoperi câtă vreme s-a cerut pelungirea termenului respectiv, însă în același timp nu sunt foarte mulțumit de progresele pe care le-au făcut pe această temă”, a spus Dan Agrișan în cadrul emisiunii Pe Cuvânt de la Mondo TV.

Conducerea Sindicatului Muntele a cerut și ea administratorului judiciar al CEH să solicite judecătorului sindic prelungirea termenului de depunere a raportului privind cauzele insolvenței.

Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele, speră ca raportul să nu găsească derept vinovat pentru situația în care a ajuns Complexul Energetic Hunedoara doar „piața de energie”.

”Sindicatul Muntele a cerut firmei de insolvență să solicite judecătorului sindic prelungirea cu încă 40 de zile a acestui termen. Este posibil acest lucru. Sunt convins că până în momentul de față draftul raportului nu este unul concludent și că sunt multe de aflat în ceea ce privește motivele și persoanele vinovate de insolvența CEH. să închei un raport într-un  mod rapid și să pui batista pe țambal, să spui că mortul a murit de moarte bună, este un lucru care se întâmplă în România. Eu sper că după nenumăratele adrese pe care le-am făcut, după întâlnirile pe care le-am avut, după ieșirea în stradă și nevoia de dreptate a oamenilor, că nu se încurcă nimeni cu un raport pueril în care să nu găsești vinovată decât piața de energie și în rest toată lumea este sfântă”, a declarat Petre Nica.

Reprezentanții GMC Craiova susțineau că au solicitat judecătorului sindic prelungirea termenului pentru depunerea raportului asupra cauzelor care au condus la intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivi acestora, sunt multe documente de analizat, iar multe dintre dosare se află la procurorii anticorupție.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență în data de 7 ianuarie, cele 40 de zile prevăzute de lege pentru depunerea raportului privind cauzele care au condus la starea de insolvență îndeplinindu-se pe în cursul acestei săptămâni.

Remus Borza, președintele Euro Insol, casa de insolvență propusă de statul român ca administrator judiciar al CEH, susținea că se teme de faptul că se dorește scurgerea celor 40 de zile pentru depunerea raportului, astfel încât să nu se afle cauzele reale și vinovații care au contribuit la insolvența CEH. Asta pentru că, dacă sunt găsiți vinovați, atunci administratorul judiciar are obligația de a se îndrepta împotriva lor inclusiv pe line penală.

Mihaela MIHAI

 

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza