Sabotaj politic. PSD Petrila a furat curent de la UNPR Petrila

444

Alianţă în beznă. Controlul celor de la ENEL la sediul PSD Petrila a rezultat dintr-o plângere adresată furnizorului de electricitate în ultima zi a anului trecut de către reprezentanții UNPR. Oamenii lui Oprea au sesizat un consum mult prea mare înregistrat de contorul electric montat în sediul lor.

 Lovitura de teatru pe scena politică din Petrila.

Reprezentanţii UNPR Petrila sunt revoltaţi pe afirmaţiile preşedintelui PSD, Gheorghe Bobar, potrivit cărora toate sediile de partid din localitate au probleme cu branşamentele la reţeaua electrică.

Mai mult, aceștia afirmă că sediul PSD Petrila a fost controlat de ENEL în urma unei sesizări pe care UNPR-ul a făcut-o la finele anului trecut, pentru că au constatat pe contor un consum mult prea mare de energie electrică.

”În 31 decembrie am făcut sesizare la cei de la ENEL pentru că am constatat că aveam pe contorul electric 1465 de kilowați, de la alegeri (n.r.-cele pentru alegerea președintelui). În mod normal noi aveam un consum de 1-2 kilowati, avem un bec care merge. Așa că la finele anului am făcut sesizare pentru că ne-am gândit că cineva fură de la noi. Nu am știut cine”, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, Gică Baltariu, membru UNPR Petrila.

Mai mult, cei de la UNPR Petrila se gândesc să le facă plângere celor de la PSD, asta pentru că ENEL-ul este responsabil de rețea numai până la contorul electric.

”Încă nu am făcut sesizare la Poliție. Am vrut să vorbesc cu domnul Bobar, dar nu l-am găsit. Cineva trebuie să plătească. Cred că e vorba de 10 milioane, și știți cum sunt banii la partide”, a mai spus reprezentantul UNPR.

Potrivit lui Baltariu, sediul UNPR Petrila este perete în perete cu cel al PSD Petrila. Reprezentantul UNPR spune că președintele PSD Petrila, Gheorghe Bobar, nu a spus adevărul în momentul în care a afirmat că niciun partid nu are contract la curent.

Acesta afirmă că UNPR-ul și-a plătit facturile la curent, dar are și contract de închiriere cu Primăria Petrila pentru spațiul pe care îl foloseşte.

Sediul PSD Petrila a fost debranșat, miercuri, de la rețeaua de electricitate, reprezentanții formațiunii politice recunoscând că nu au avut contract încheiat cu furnizorul de energie electrică, deși spațiul avea un contor. Mai mult, pentru că de vreo doi ani a trecut în PSD, primarul Ilie Păducel nu s-a sinchisit să încheie un contract de închiriere pe spațiul pe care social-democrații îl au la Petrila și care e al administrației locale. Social-democrații spun că la Petrila ”e vraiște la toate partidele” în ceea ce privește chiria, curentul, apa. Și, cum partidul a rămas fără curent, primarul, social-democrat și el, este cel care va rezolva problema. Vorbind cu cei de la Enel.

Gheorghe Bobar, președintele PSD Petrila, a recunoscut, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, că sediul formațiunii pe care o conduce a fost debranșat de la curent. Explicația liderului PSD este însă una fără contur. Social-democrații nu s-au gândit că trebuie să plătească și curent, considerând că de acest lucru se ocupă primăria. Iar energia electrică consumată nu a fost plătită cu anii.

”E adevărat că am fost debranșați, pentru că primăria care e proprietara spațiului are ceva probleme legate de un contor. Noi n-am știut. Ne-au decuplat, se părea că nu figurează corect în actele lor, nu figura contract, iar problema nu e numai la sediul PSD, la toate sediile de partid de acolo.  Acum vrând să normalizeze, au descoperit. PSD-ul prima dată, partid mare… L-am informat pe primar și a spus că vorbește el la nivelul conducerii Enel. Problema pleacă de la ei (primărie-n.r.). Și noi avem partea noastră de vină că nu ne-am interesat, nu vreau să dau vina numai pe primar, nu e corect.  Nimeni nu a plătit curentul… ”, a spus Gheorghe Bobar, președintele PSD Petrila.

Potrivit sursei citate, PSD-ul nici măcar nu are un contract de închiriere pe spațiul ce aparține primăriei condusă de social-democratul Ilie Păducel.

”Noi nu am făcut contract cu curentul și ne-a dat sediu și nici măcar pe sediu nu am făcut contract cu primăria. Ne-a dat sediul, am stat de l-am amenajat, l-am aranjat… Noi am plătit chiria, dar nu am făcut actele considerând că primarul, dacă e la noi, rezolvă el”, a mai precizat șeful PSD Petrila.

Bobar spunea că social-democrații nu pot fi acuzați de furt de electricitate, afirmație falsă întrucât reprezentanții UNPR se gândesc să sesizeze poliția.

 

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza