Social democrații din Valea Jiului: În 12 ani de guvernare liberală în fruntea județului, Valea Jiului a fost vitregită de fonduri

274

Liderii social-democrați din Valea Jiului au declarat, luni, la Petroșani, că în cei 12 ani în care Consiliul Județean Hunedoara a fost condus de liberali această zonă a fost vitregită de fonduri, banii alocați de forul județean localităților fiind mult mai mici decât s-ar fi cuvenit în condițiile în care populația din Valea Jiului reprezintă o treime din totalul hunedorenilor.

”Suntem după 12 ani de guvernare liberală vitregiți de fonduri, cel puțin de fondurile alocate de CJ. Reprezentăm o treime din populația județului, dar din păcate fondurile care au fost alocate de la CJ sunt mult sub această cifră, în unii ani chiar 10 la sută. Ne-am dat seama că doar împreună putem să rezolvăm problemele Văii Jiului. Ne-am dat seama că județul Hunedoara are nevoie de reconstrucție și nu cred că folosesc un cuvânt mare pentru că din păcate județul Hunedoara nu a avut parte de dezvoltare. Din cauza asta trebuie să reconstruim județul Hunedoara și nu putem să-l reconstruim decât împreună”, a declarat, luni, la Petroșani, Sorin Vasilescu, candidat din partea PSD pentru Consiliul județean Hunedoara.

Candidatul pentru Primăria Uricani, Dănuț Buhăescu, a fost mult mai tranșant, susținând că PNL-PDL, cei care au condus consiliul județean, au dus o politică de genocid față de Valea Jiului.

”Au condus 12 ani de zile județul. 12 ani au avut decizia în mână. Aruncă vina pe noi care nu am decis? Este dureros că de 12 ani de zile Valea Jiului a fost subminată, a fost practic o politică de genocid aplicată de consiliul județean prin faptul că nu ne-au dat nici măcar banii noștri. Raportat la numărul populației, Valea Jiului are o treime din populația județului. Dacă luăm pe structura bugetară a CJ, în ultimii 12 ani, dacă în Valea Jiului trebuiau să vină undeva la 33 la sută, nu au venit nici măcar 10 la sută. Dacă luați banii pentru drumurile județene 33 la sută din banii pentru drumurile județene trebuia să fie în Valea Jiului ață, farmacie. Nu a venit nici măcar un sfert din banii pe care-i meritam”, a spus Buhăescu.

Sursa citată a mai precizat că forul județean a primit bani de la Guvernul Ponta  cât ”nu a primit niciodată în istoria sa”.

”Anul acesta spre exemplu în toată România bani pentru echilibrare de la bugetul de stat nu s-au dat nici măcar jumătate cât anul trecut, ceea ce este catastrofal, arată faptul că au pus presiune pe primării”, a mai spus Buhăescu.

Și Nicolae Dunca, cel care candidează din partea PSD pentru Primăria Aninoasa susține că banii alocați de Consiliul Județean , condus de liberali în ultimii 12 ani, sunt infimi.

”De-a lungul guvernării Moloț, în cei 12 ani, Aninoasa, am făcut un calcul, nu a primit mai nimic de la CJ, fiind una dintre cele mai năpăstuite localități din Valea Jiului și poate chiar din județ. După schimbarea președintelui CJ (Moloț cu David- n.r.), același lucru s-a întâmplat. De exemplu Aninoasa a primit cea mai mică sumă din tot județul în acest an, un miliard de lei vechi, față de alte localități cu 2-300 de locuitori care au primit 4-5 miliarde.  Sper ca pe viitor, viitorul președinte al CJ să fie un social-democrat care să fie hotărât să împartă banii echitabil pentru toți primarii din județul Hunedoara astfel  încât fondurile să fie redistribuite și către Valea Jiului în proporție cu numărul populației și cu numărul voturilor care merg din Valea Jiului către CJ”, a mai spus Dunca.

Sorin Vasilescu a mai precizat, luni, că social democrații din Valea Jiului au proiecte comune.

” Suntem o aglomerare urbană care avem aproape cu toții aceleași probleme. Pe viitor vrem o colaborare mult mai strânsă între localitățile Văii Jiului indiferent că această aglomerare urbană va putea să se asocieze sub forma agențiilor de dezvoltare intracomunitară sau alte forme de asociere pentru că discutăm  de infrastructură, de o infrastructură mare, de infrastructură de interes regional pentru care cu toții avem proiecte și vrem să facem un proiect comun astfel încât să putem să rezolvăm problemele cu care se confruntă infrastructura Văii Jiului”, a spus Vasilescu.

Potrivit sursei citate, dacă alte județe, vecine Hunedoarei s-au dezvoltat, s-au dezvoltat pentru că s-au axat pe investiții durabile.  Vasilescu a afirmat că vina pentru situația din județul Hunedoara o poartă consiliul județean întrucât ”nu s-a orientat pentru niște investiții durabile, ci pentru investiții punctuale și unde a avut interese punctuale”.

 

 Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza