Surse: Angajaţii din aparatul TESA de la Complexul Energetic Hunedoara vor sta, de luni, acasă

249

Aproximativ 600 de angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara vor sta, începând de luni, acasă. Măsura va fi aplicată angajaţilor încadraţi în aparatul TESA. Timp de 10 zile aceştia nu vor merge la serviciu şi pentru această perioadă vor fi plătiţi cu 75 la sută din salariu.

 Directorul general al CEH, Viorel Stancu, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineaţă că angajaţii din aparatul TESA şi angajaţii indirect productivi vor intra în concediu de aşteptare.

“Cei de la TESA câte 10 zile, iar cei indirect productivi câte 5 zile. Calculele sunt făcute în aşa fel încât să nu fie afectată producţia de cărbune sau energia produsă”, a precizat Stancu.

Decizia face parte dintr-un set de măsuri de reducere a costurilor de la CEH. Un calcul preliminar indică o reducere lunară de aproximativ 1,2 milioane lei.

“Analiza a fost făcută de fiecare subunitate în parte şi în urma discuţiilor cu administratorul judiciar (Casa de Insolvenţă GMC Craiova – n.r.) şi cu administratorul special (Dan Agrişan, reprezentantul Ministerului Energiei – n.r.) vom pune în aplicare un set de măsuri. Prima este aceasta de trimitere a angajaţilor în concediu de aşteptare, cel mai probabil începând de luni. Apoi urmează şi altele pe care le vom analiza paralel cu aceasta”, a explicat Stancu.

Directorul general al CEH că, în această fază a discuţiilor, nu s-a pus problema denunţării Contractului Colectiv de Muncă, dar admite că acest set de măsuri ar putea conduce la renegocierea unor drepturi din actul de muncă al angajaţilor.

Stancu a mai precizat că urmează să fie informat şi sindicatul reprezentantiv Sindicatul Muntele, sindicat cu care va avea loc o întâlnire vineri dimineaţa.

ştire în curs de actualizare

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza