Suspect de omor reținut la mai bine de un an de la comiterea crimei

335

Un pensionar din localitatea hunedoreană Petrila a fost reținut de polițiști, urmând a fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, la peste un an de la momentul în care concubina acestuia a fost găsită moartă în Peștera Vacii din Munții Șureanu, pentru punerea sub acuzare a acestuia fiind nevoie de efectuarea de teste ADN dar și de interceptarea convorbirilor telefonice. 

Polițiștii și procurorii hunedoreni au reușit să probeze vinovăția unui bărbat de 60 de ani din Petrila, care în martie anul trecut și-a violat și mai apoi ucis concubina și i-a abandonat trupul într-o peșteră din Munții Șureanu.

”Cauza a fost una complexă, probațiunea deasemenea a fost complexă, de aceea a necesitat un timp mai îndelungat Procurorul coroborând toate probele a fost identificat autorul căruia i-a fost adusă la cunoștință învinuirea. A fost reținut și astăzi (miercuri-n.r.) urmează să fie prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare”, a declarat, miercuri, pentru GDD, Ionela Draia, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Surse judiciare au declarat pentru GDD că bărbatul, Costin Munteanu, a fost mereu principalul suspect în această cauză, însă pentru că acesta a negat mereu că ar fi avut vreo implicare punerea lui sub acuzare s-a făcut doar la peste un an de la momentul comiterii crimei.

 ”Trebuia să adunăm probe. El a fost vizat de la început, singurul suspect, doar că nega tot timpul, folosea tot felul de tertipuri și a durat până au fost adunate probele”, au spus, pentru GDD, surse judiciare.

Potrivit acelorași surse, în cauză au fost necesare și teste ADN.

”Pe hainele lui au fost găsite urme de sânge care îi aparținea victimei. El a negat inițial că o cunoaște, iar apoi și-a tot schimbat declarațiile în funcție de cum știa că au fost găsite probele”, mai spus sursele judiciare.

În ciuda efortului depus, Costin Munteanu nu a putut explica petele de sânge aparținând victimei, găsite de anchetatori în partea din spate, în zona gulerului, a uneia dintre hainele sale.

Bărbatul a negat și că a întreținut raporturi sexuale cu femeia, însă și-a schimbat declarațiile în momentul în care procurorii i-au spus că probele indică altceva, și a încercat să se disculpe susținând că nu e potent.

În dosar a fost făcut și un test poligraf, care însă nu a iești concludent. Procurorii hunedoreni au audiat martori și au  vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere montate pe raza orașului Petrila, care i-au surprins pe cei doi plecând împreună în ziua în care a avut loc crima , dar și cum acesta revine în oraș de unul singur.

Pentru a-l putea acuza, anchetatorii au fost nevoiți să-i și intercepteze convorbirile telefonice. Imediat după comiterea crimei, bărbatul a plecat în Vâlcea, la o rudă, pe care a încercat să o determine să spună că l-a chemat de multă vreme.

În 28 martie anul trecut, Costin Munteanu și-a dus concubina în Munții Șureanu, la Peștera Vacii, unde a întreținut cu ea raporturi sexuale și a lovit-o până a ucis-o, legiștii susținând la acel moment că femeia a fost lovită în cap cu un corp contondent.

Cadavrul femeii, în stare avansată de putrefacție, a fost descoperit abia în data de 14 aprilie 2015, de un grup de turiști.

Deși femeia dispăruse de circa două săptămâni de acasă, nimeni din familie nu a anunțat lipsa acesteia.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza