Tinerii UNPR / Din Petroşani în Parlamentul României

283
de Corneliu BRAN
Marţi, 6 octombrie, o delegaţie a Organizaţiei de Tineret a UNPR Hunedoara a efectuat o vizită la Palatul Parlamentului. Cu acest prilej, tinerii au asistat la lucrările plenului Senatului României, la dezbaterea şi votul asupra propunerii legis­lative a senatorului Haralambie Vochiţoiu: „Primul loc de muncă”. 
Tinerii uneperişti felicitaţi de la tribună
„Pentru participarea la această dezbatere deosebit de importantă pentru toţi tinerii din România aflaţi în căutarea unui loc de muncă, tinerii uneperişti prezenţi în sală au fost felicitaţi de la tribuna centrală de iniţiatorul legii, senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu”, ne-a declarat Eugen Lucian Negreanu, din cadrul biroului senatorial Petroşani al senatorului Haralambie Vochiţoiu, membru al organizaţiei de tineret UNPR Petroşani.
Vizite la nivel înalt
Ţinând cont că UNPR face parte din coaliţia de guvernare, Senatul a adoptat proiectul cu 91 de voturi „pentru“, şi doar unul împotrivă.
Părăsind plenul, tinerii s-au întâlnit cu secretarul de stat de la Ministerul Muncii, Gabriel Lungu. După aceasta, au vizitat impunătoarele coridoare ale Senatului şi Casei Poporului, precum şi foaierul sălii de plen, sala „Avram Iancu”, salonul „Rustic” şi alte încăperi.
 Faţă-n faţă cu aleşii
O puternică impresie pentru această delegaţie, între care s-au aflat şi câţiva elevi ai colegiilor „Hermes” şi „Carmen Sylva”, a fost să-i vadă pe holurile de marmură pe miniştrii şi senatorii aflaţi la treabă, remarcându-se aici senatorul UNPR Ilie Năstase, care s-a oprit la o glumă cu mai tinerii săi colegi de partid. La grupul senatorial UNPR delegaţia a fost primită de senatorul Vochițoiu.
Şedinţă foto
La despărţire, grupul de tineri, între care s-au numărat Vlad Alexandru Lăutaru, Eugen Lucian Negreanu, Adriana Lupu Burlea, Cosmin Diaconu, Andreea Moga, Radu Albu, precum şi „veterana” Viorica Macavei au făcut fotografii pe scara monumentală a holului Senatului.
Tinerii au pornit apoi spre Petroşani, cu nădejdea că proiectul legislativ „Primul loc de muncă” va deveni lege în cel mai scurt timp. Asta după ce va trece şi de Camera Deputaţilor.

Comenteaza

Comenteaza