UNPR, absorbit de PMP-ul lui Traian Băsescu. Haralambie Vochițoiu: UNPR a fost înghițit

337

PSD, PNL iar acum PMP. Este Vorba despre UNPR, formațiunea condusă până nu de mult de Gabriel Oprea va fi ”înghițită” de partidul condus de fostul președinte Traian Băsescu. Președintele UNPR Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, susține că negocierile cu PMP au început la momentul în care PNL a anunțat că nu mai are nevoie de UNPR.

 

UNPR va fi absorbit de PMP, anunțul fiind făcut marți de Traian Băsescu.

UNPR fuzionează cu partidul lui Traian Băsescu, PMP

“Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între UNPR şi PMP. Sunt destui parlamentari UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează. Săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune”, a declarat Traian Băsescu.

Sursa citată a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP.

“Votul pentru fuziune a fost în unanimitate. În conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul Steriu (liderul UNPR-n.r.) fuziunea. Partidul se va numi Mişcarea Populară, sigla rămâne cea a Mişcării Populare şi imnul la fel”, a spus Băsescu.

Liderul UNPR Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, că negocierile cu PMP au venit după ce atât PSD-ul cât și PNL-ul au refuzat UNPR-ul.

”Fuziunea e stabilită, s-au făcut și declarații publice. UNPR a fost înghițit. Echipa de conducere va fi formată jumătate/jumătate PMP/UNPR”, a declarat Haralambie Vochițoiu, care e și senator UNPR.

Vochițoiu știe la acest moment un singur lucru cert și anume că o să facă “parte dintr-o echipă”.

UNPR a negociat în urmă cu câteva săptămâni și cu PNL. Și atunci se vorbea de o fuziune. Între timp, mai mulţi senatori UNPR au plecat spre PSD, iar grupul senatorilor UNPR din Senat a fost desființat.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza