Vasile Jurca are susținerea lui Victor Ponta. Fostul premier va susține atât politic, cât și personal, atragerea de investiții în Petrila și Valea Jiului

315

Fostul premier al României și fostul președinte al PSD, Victor Ponta, a fost, vineri, la Petrila, unde s-a întâlnit cu echipa social-democrată care a intrat în cursa pentru primărie, dar și cu simpatizanții partidului.

Vasile Juca, social-democratul care candidează pentru funcția de primar al orașului Petrila se bucură de susținerea fostului premier. Victor Ponta și-a modificat programul pentru a ajunge și la Petrila pentru a-și arăta susținerea pentru Vasile Jurca, cel mai estic oraș al Văii Jiului nefiind inclus inițial pe agenda fostului premier al României.

Fostul lider al PSD, Victor Ponta a fost astăzi oaspetele social-democraților din Petrila. Cu toate că în programul acestei vizite nu era inclusă, inițial și o vizită la Petrila, având în vedere relația amicală a fostului premier cu candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Petrila  Vasile Jurca, Ponta a acceptat să-și modifice programul pentru a se întâlni, preț de câteva zeci de minute, și cu simpatizanții PSD din orașul Petrila.

”Am înțeles din discuțiile pe care le-am avut  la Petrila, cu prietenul meu Vasilică Jurca – un om tânăr, ambițios și capabil pe care vă recomand din tot sufletul să-l votați și să-l susțineți, cel puțin la fel cum o voi face și eu –  că Petrila are nevoie și de minerit, dar are nevoie și de o dezvoltare economică pe noi coordonate. Împreună, putem face posibile toate aceste lucruri, dar pentru a avea putere de decizie acum, în alegerile locale și mai apoi în toamnă, la alegerile parlamentare, avem nevoie de susținerea și de votul petrilenilor, de susținerea și de votul întregii Văi a Jiului”, a spus, vineri, la Petrila, Victor Ponta.

Vasile Jurca a afirmat că susținerea de care se bucură acum din partea lui Victor Ponta se va regăsi și materializa din toamnă.

”Îi mulțumesc lui Victor că a răspuns invitației mele și, în ciuda programului său încărcat, a acceptat să participe și la o întâlnire cu alegătorii din orașul Petrila. Îi mulțumesc de asemenea pentru cuvintele frumoase și pentru mesajul său de susținere, dar și pentru susținerea pe care este dispus să o demonstreze, cu aceeași seriozitate cu care deja ne-a obișnuit, după câștigarea alegerilor locale și  mai apoi, a celor parlamentare”, a afirmat Vasile Jurca, candidatul PSD pentru Primăria Petrila.

Fostul prim-ministru al României a vorbit la Petrila și despre minerit, spunându-le petrilenilor că pe perioada în care a condus Executivul s-a luptat și a reușit să găsească soluții pentru ca atât Complexul Energetic Hunedoara, cât și Complexul Energetic Oltenia, astfel încât cele două structuri energetice să funcționeze în continuare, iar oamenii care depind de acest sector de activitate să aibă locul de muncă asigurat.

”Am susținut sectorul minier și energetic pentru că-mi pasă de oamenii care muncesc din greu în acest domeniu și nu pot accepta închiderea minelor. Am susținut acest lucru și în fața organismelor internaționale și poate că modul în care am apărat sectorul minier a fost încă un factor care a determinat scoaterea mea și a PSD de la guvernare”, a completat Victor Ponta.

Sursa citată a mai precizat că  așa cum Guvernul PSD a demonstrat că există soluții pentru profesori, pentru medici, pentru pensionari, tot așa se pot găsi soluții și pentru mineri și energeticieni.

Potrivit lui Ponta, dacă social-democrații vor avea susținerea românilor, mai întâi la alegerile locale din Petrila și din celelalte localități ale României, iar mai apoi, la alegerile parlamentare din toamnă, atunci PSD-ul va reveni la guvernare și va face în așa fel încât Petrila și Valea Jiului să nu mai fie doar o zonă monoindustrială. Fostul premier și-a exprimat, la Petrila, disponibilitatea de a susține, atât din punct de vedere politic, cât și personal, atragerea de investiții. Victor Ponta a vorbit atât de investiții necesare dezvoltării infrastructurii cât și de investiții necesare dezvoltării economiei locale atât în Petrila cât și în restul Văii Jiului.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza