Vasile Jurca: Comunitatea petrileană poate fi deschisă spre Europa și prin turism și cultură

220
Candidatul PSD pentru Primăria Petrila, Vasile Jurca, este de părere că localitatea se poate dezvolta și totodată deschide spre Europa, inclusiv prin turism și cultură, motiv pentru care propune proiecte care vizează aceste aspecte.
”Dezvoltarea zonelor şi a specificului zonal înseamnă folosirea tradiţiilor şi a culturii pentru a ne promova oraşul. Eu și echipa mea propunem proiecte care să țină cont și de aceste aspecte, dezvoltarea turismului, inclusiv a celui cultural, urmând să contribuie la creșterea atractivității orașului, dar și la creșterea gradului de dezvoltare”, declară Vasile Jurca, candidatul PSD pentru Primăria Petrila.
Sursa citată precizează că vor fi susținute proiectele care vor garanta păstrarea şi dezvoltarea tradiţiilor.
 ”Astfel dorim ca oraşul nostru să devină un perimetru de mare interes turistic, cultural şi economic pentru Europa”, a completat Vasile Jurca.
Candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Petrila afirmă că spijinirea prioritară a investiţiilor directe în obiectivele culturale, istorice şi turistice cu toate facilităţile şi utilităţile necesare, va determina o dezvoltare generală a acestui sector ”deosebit de important pentru oraşul nostru”.
Pentru dezvoltarea sectorului turistic și a componentei culturale, echipa PSD Petrila dorește obţinerea de fonduri europene prin care să fie conservate și puse în valoare inclusiv monumentele istorice din perimetrul fostei Mine Petrila. Tot proiectele europene pot ajuta și la integrarea într-un circuit turistic a Casei Memoriale ID Sîrbu şi a Grădinii Publice Nicolae Teodorescu.
”Includerea monumentelor istorice într-un circuit turistic integrat alături de Cheile Jieţului, Cheile Roşia şi Cheile Tăii, înfiinţarea Domeniului Schiabil Şureanu, dar şi dezvoltarea infrastructurii rutiere spre acest obiectiv turistic”, reprezintă un alt obiectiv al meu și al echipei mele”, a completat Vasile Jurca.
Jurca propune totodată crearea în interiorul fostei Mine Petrila a unui spaţiu expoziţional a operei lui Ladislau Schimdt, dar și dezvoltarea turismului sezonier prin amenajarea peşterilor și a traseelor turistice în parteneriat public-privat astfel încât Castrul Roman localizat între Vârful Auşelu şi Vârful Pătru, Refugiul Agăţat, Lacurile glaciare din Masivul Parâng şi Masivul Şureanu să fie puse în valoare și aduse în atenția turiștilor.
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza