Vasile Păduraru va renunța la protest. ”Guvernul va trebui până în 31 martie să pună în aplicare un plan pentru salvarea CEH”

269

Vasile Păduraru și Claudiu Vesa au renunțat, joi dimineață, la acțiunea de protest și vor ieși din subteran împreună cu președintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

”Am avut, miercuri seara, discuții pe parcursul a două ore cu președintele Nica (Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele-n.r.), am reluat discuțiile în această dimineață (joi dimineața-n.r.) și credem că are dreptate să dăm încă o dată gir Guvernului până în data de 31 martie să găsească soluțiile și să salveze locurile de muncă de la CEH. Până la data de 31 martie credem că Guvernul are timp să demonstreze că mineritul și energia din Hunedoara sunt importante, așa cum a declarat domnul ministru și vrem să nu mai fim acuzați pe nedrept că suntem masă de manevră. Vrem ca între declarații și fapte să se pună o dată egal. Colegii noștri, minerii și energeticienii, înțeleg situația grea, dar nu pot fi ei singurii sacrificați și huliți. Suntem profund indignați de administratorii CEH care au o singură măsură pentru salvarea societății, și anume denunțarea contractului colectiv de muncă cu care trebuie să știți că nu vom fi de acord, și suntem indignați și pentru că autoritățile statului – polițiștii și jandarmii – se mobilizează repede când noi protestăm, dar sunt amorțiți de ani de zile și nu au apărat CEH-ul de jaful continuu la care a fost supus încă de la înființare. Nu mai vrem să fim mințiți de niciun Guvern și de niciun director. Atât eu cât și Claudiu Vesa vom ieși împreună cu Nica la suprafață”, a declarat, joi, pentru GDD, Vasile Pădurau.

Știre în curs de actualizare

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza