Victor Grigorescu: ”Într-un fel sau altul vom salva Complexul Energetic Hunedoara”

251
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, susține că, într-un fel sau altul, Complexul Energetic va fi salvat și spune că au fost deja identificate soluții concrete pentru compania hunedoreană.
În ceea ce privește riscul falimentului, despre care tot mai multe persoane vorbesc odată cu ieșirea prematură a CEH din insolvență, Victor Grigorescu spune că acesta a existat încă de la început.
“Riscul de faliment în privința Complexului Energetic Hunedoara a existat încă de la început, din momentul în care Complexul, constatând acest lucru, a și solicitat instanței să îi ofere o protecție juridică, pentru a se putea restructura. Ceea ce instanța a constatat este că Hotărârea emisă de prima instanță trebuie rejudecată. Așteptăm motivarea instanței. Este foarte important să știm ce anume a stat la baza acestei opinii a Curții de Apel. Pot să fie o multitudine de motive. O să așteptăm să vedem care este motivarea. Ministerul (Energiei, n.r.) nu face decât să asigure că această companie continuă să funcționeze, că se va restructura. Pot să vă asigur că, într-un fel sau altul, noi vom salva Complexul Energetic Hunedoara, pentru că am anunțat deja că am identificat și soluții concrete. Cum o vom face din punct de vedere tehnic, cu ce instrumente legale, rămâne de văzut”, a menționat ministrul Energiei.
Grigorescu recunoșate, însă, că CEH este vulnerabil acum în fața unor creditori, care pot cere din nou în instanță executarea societății, însă susține că ministerul trebuie să asigure funcționarea Complexului Energetic Hunedoara și continuarea procesului de reformă pentru asigurarea securității energetice a României.
“Există un risc ca societatea să fie atacată prin alte demersuri din partea altor operatori economici cu privire la executarea unui tip de creanțe. Ceea ce noi facem este să asigurăm funcționarea ei și continuarea procesului de reformă, astfel încât să asigurăm securitatea energetică a României. Sigur, ne-am fi dorit să o facem în circumstanțe mai facile, fără să avem un proces juridic așa de sinuos”, a mai spus Grigorescu.
De precizat că, în data de 7 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a admis cererea de insolvență pentru CEH, dar Curtea de Apel a admis marți apelul formulat de Sindicatul “Noroc Bun” Petroșani și a celor de la Gerom și a trimis cauza spre rejudecare la instanța de fond.
Carmen COSMAN – PREDA
Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza