DISTRIBUIȚI

Interimatul de la Complexul Energetic Hunedoara se apropie de final. Surse ministeriale susţin că viitorul şef peste mineri şi energeticieni va fi din exterior. Informaţia a fost lansată pe piaţa energetică încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit acestei descrieri, dacă va fi respectată legea corporatistă, există o singură variantă externă acceptată la selecţia de dosare. Şi aceasta este din judeţul Bihor. Numele vehiculat este cel al unui membru din selecta clientelă a  consiliilor de administraţie care face şi desface politica prin termocentralele României. Informaţiile noastre arată că omul provine din zona militară  de unde a şi ieşit la pensie.

Pe lista dosarelor acceptate la selecţie mai figura Constantin Jujan, dircetor general care şi-a înaintat demisia şi Tiberiu Borca, fost director la Termocentrala Mintia şi simpatizant activ al PLR.

Ultimul nume vehiculat ca director general a fost cel al consilierului ministrului Andrei Gerea, angajat al Conversmin. Iulian Offenberg este reprezentantul UNPR în Ministerul Energiei care a şi efectuat, potrivit propriilor lui declaraţii, o serie de analize economice pe CEH. Numirea prorpiu-zisă în funcţia de director general nu s-a mai concretizat.

Detalii în ediţia de joi a Gazetei de Dimineaţă când vom analiza dubla calitate a consilierului lui Andrei Gerea – care este angajat şi pe zona de închideri mine şi pe cea de continuare a activităţii miniere.

Ramona ROŞULESCU

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza