Viitorul director general al Complexului Energetic Hunedoara va fi din Bihor

185

Interimatul de la Complexul Energetic Hunedoara se apropie de final. Surse ministeriale susţin că viitorul şef peste mineri şi energeticieni va fi din exterior. Informaţia a fost lansată pe piaţa energetică încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit acestei descrieri, dacă va fi respectată legea corporatistă, există o singură variantă externă acceptată la selecţia de dosare. Şi aceasta este din judeţul Bihor. Numele vehiculat este cel al unui membru din selecta clientelă a  consiliilor de administraţie care face şi desface politica prin termocentralele României. Informaţiile noastre arată că omul provine din zona militară  de unde a şi ieşit la pensie.

Pe lista dosarelor acceptate la selecţie mai figura Constantin Jujan, dircetor general care şi-a înaintat demisia şi Tiberiu Borca, fost director la Termocentrala Mintia şi simpatizant activ al PLR.

Ultimul nume vehiculat ca director general a fost cel al consilierului ministrului Andrei Gerea, angajat al Conversmin. Iulian Offenberg este reprezentantul UNPR în Ministerul Energiei care a şi efectuat, potrivit propriilor lui declaraţii, o serie de analize economice pe CEH. Numirea prorpiu-zisă în funcţia de director general nu s-a mai concretizat.

Detalii în ediţia de joi a Gazetei de Dimineaţă când vom analiza dubla calitate a consilierului lui Andrei Gerea – care este angajat şi pe zona de închideri mine şi pe cea de continuare a activităţii miniere.

Ramona ROŞULESCU

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza