REALITATEA PETRILENA / Ordonanțele de plată împotriva CEH, suspendate de instanță

264

Cererile de ordonanță de plată împotriva Complexului Energetic Hunedoara au fost suspendate de instanța de judecată după ce structura energetică hunedoreană a intrat în insolvență voluntară.

”Suspendat în baza art. 75 din legea nr. 85/2014 (Legea insolvenței n.r.)”, este soluția pronunțată, joi de Tribunalul Hunedoara în cadrul mai multor dosare care au avut ca obiect cerere de ordonanță de plată împotriva Complexului Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvență pe data de 7 ianuarie, când Tribunalul Hunedoara a admis cererea societății hunedorene. Tot atunci a fost numit un administrator judiciar provizoriu.

CEH și-a cerut insolvența din cauza incapacității de plată. Datoriile societății hunedorene depășesc 1,6 miliarde de lei noi. Cele mai multe datorii ale CEH sunt către stat, peste 400 milioane de lei fiind către bugete, iar aproape 600 de milioane reprezentând amenda primită de complex pentru că anul trecut nu a achiziționat la termen certificatele de carbon necesare pentru funcționarea celor două termocentrale.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza