REALITATEAPETRILEANA / Au ieșit de la Bîrcea. Doi dintre șefii minerilor au trăit închiderea minei în libertate

249

La șapte ani de la momentul exploziilor de la Petrila și la aproape doi ani de la momentul în care au fost arestați, doi dintre foștii șefi ai minei Petrila au fost eliberați din penitenciarul Bîrcea.

Gheorghe Roșu – fost inginer șef SSM și Ștefan Ungur, fost sector aeraj la mina Petrila, au fost eliberați din penitenciar în urmă cu ceva timp.

”Am fost acolo (la Bârcea-n.r) unde cred eu că nu ar fi trebuit să fim, dar ne-am ispășit pedeapsa dată de sentința judecătorească. Am fost acolo probabil pentru a fi îndeplinită o dorință a unora- a unor politicieni, a unei părți din societate- probabil pentru a se acoperi lucrurile care nu trebuie să se știe. Am încheiat și această etapă din viață, dar deloc ușor, cu multă durere și sacrificii”, a declarat pentru Gazeta de Dimineață Ghorghe Roșu

Cei doi foști șefi ai minei Petrila au trăit și ei, departe de unitatea la care au lucrat ani buni de zile, închiderea minei Petrila, a cărei activitate extractivă a încetat pe 30 octombrie. În penitenciar a rămas doar Aurelian Necula, fostul director al minei Petrila, care a primit pedeapsa cea mai mare. În urma exploziilor care în 2008 au zguduit mina Petrila, doar cei trei șefi au fost găsiți vinovați și, după ani de procese, condamnați la închisoare.

Fostul director al minei Petrila, Aurelian Necula,  a fost condamnat la  6,6 ani de închisoare. Roşu şi Ungur au au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Cei trei foşti şefi de la Mina Petrila, Aurelian Necula, Gheorghe Roşu şi Ştefan Ungur, au fost arestaţi pe 20 decembrie, după ce în 19 decembrie Curtea de Apel Craiova a respins recursurile acestora. Cei trei foști șefi ai minei Petrila au fost judecaţi pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi de infracţiuni privind nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii. În noiembrie 2008, la Mina Petrila, în urma unor explozii ce au avut loc în subteran, 13 mineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 15 au fost răniţi.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza