Se pregătește debarcarea „bogaților” din C.E.H.

260

Posturile ținute pe „pile” și relații de prietenie, cu salarii generoase, vor fi scoase din organigrama Complexului Energetic Hunedoara. Un expert în minerit și energetică va întocmi o nouă listă cu posturile absolut necesare, iar restul vor fi, poate pentru prima dată în istoria mineritului de huilă, scoase și cei angajați pe ele, disponibilizați. Asta spune acum Petre Nica, liderul de la Muntele.

Petre Nica a și cerut sprijin, pentru a reduce real pierderile. Și asta pentru că mereu au plecat cei care îndeplineau condițiile de pensionare, adică minerii. „Am cerut directorului și, luni și domnului ministru (Victor Grigorescu, ministrul Energiei-n.red.), să facă o analiză obiectivă pe ceea ce înseamnă activitate reală a C.E.H. Această analiză va duce la crearea unei noi organigrame la nivelul C.E.H., organigramă care va pleca de jos în sus și, ca să fiu mai transparent, se va analiza activitatea de producție, activitatea indirectă și activitatea de reparații și întreținere și, de aici în sus, se va creiona o nouă organigramă, aplicată pe ceea ce mai înseamnă azi C.E.H. Cu siguranță, vor cădea posturi de TESA”, a spus Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.

625 de mineri îndeplinesc condițiile de pensie

Pentru că acum organigrama nu se mai face în birourile C.E.H., sindicaliștii spun că este prima dată când vor fi dați afară o serie de consilieri și directori, cu salarii mari, dar cărora li se vor desființa posturile. „Primul criteriu care va fi la baza acestor disponibilizări, va fi acela de a îndeplini condițiile de pensie, chiar și pensie anticipată. Acum, un număr de 652, din totalul de 800 și ceva de salariați, care îndeplinesc condițiile de pensie sunt mineri, electricieni, lăcătuși, pompagii și alte meserii, care nu înseamnă șefi. Cu siguranță, cei care îndeplinesc condițiile de pensie, vor pleca atunci când doresc. Nu există niciun cadru legal să îi forțăm, decât dacă postul pe care el lucrează, se va desființa, atunci va pleca. Acesta va fi cazul consilierilor, anumitor directori și eu vreau să cred că, de data aceasta, concedierea colectivă nu se va mai face aritmetic”, a mai adăugat Nica.

La ultimele proteste, ortacii au cerut în curtea Complexului Energetic Hunedoara să le plece șefii și consilierii lor, oameni plătiți să stea pe salarii frumoase și fără să facă nimic concret. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a luat act de acest aspect și urmează să ia în calcul noua organigramă propusă.

Sursa:: servuspress

 

Comenteaza

Comenteaza