Remus Borza: 6.600 de șomeri de la CEH, nesemnificativi la câte milioane de șomeri a produs România

311

Închiderea Complexului Energetic Hunedoara, societate ce are circa 6500 de angajați nu provoacă niciun fel de trepidație în rândul celor din sectorul energetic românesc. Administratorul de la Hidroelectric, Remus Borza, spune chiar că cei 6600 de șomeri de la CEH nici nu s-ar observa în milioanele de șomeri pe care le-a produs România.

”Dom’le, până la urmă chiar și o măsură radicală, 6.600, la câte milioane de șomeri a produs România din 90 încoace e un număr nesemnificativ. Statul are obligația de a crea locuri de muncă pe o altă zonă. Sigur Complexul Energetic Hunedoara trebuie reformat. Sigur că trebuie să plece două mii de oameni chiar anul ăsta”, spune Borza, potrivit Digi24.

Sursa citată mai spune că în situația actuală, și raportat la legile insolvenței, CEH ”este în faliment, nu în insolvență„.

Borza nu a luat în calcul și membrii familiilor angajaților de la CEH și nici angajații societăților care au contract cu complexul hunedorean și familiile acestora. Închiderea CEH ar afecta zeci de mii de hunedoreni.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat la începutul acestui an, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 1 an de inchisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în 34 de cazuri.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza