Remus Borza: Cred că (…) nici insolvența nu mai poate face nimic în privința CEH

333

Remus Borza, cel sub administrarea căruia Hidroelectrica a ieșit din insolvență, a spus, pentru Ziarul Bursa, că în privința CEH nici insolvența nu mai poate face nimic dacă vine în două luni.

Conform lui Remus Borza, la CEH este o situație incertă care în final îi va fi fatală.

”Complexul Energetic Hunedoara este o altă companie cu foarte multe probleme. Ea se află, practic, în faliment din punct de vedere al indicatorilor economici, având la activ două insolvenţe eşuate, anul trecut. Este o stare absolut incertă la CEH şi care, în final, îi va fi fatală”, a spus Borza, pentru Burza

Remus Borza a afirmat, încă o dată, că insolvența era singura care mai putea „repara ceva” la CEH.

”Soluţia insolvenţei era singura care mai putea, la un moment dat, să repare câte ceva le CEH. Acum, lucrurile se agravează de la o zi la alta. Cred că, peste o lună-două, când eventual s-ar pronunţa Curtea de Apel Alba-Iulia, nici insolvenţa nu mai poate face nimic în privinţa CEH. Trebuie văzut ce punem în loc, în zona de nord, în ceea ce priveşte producţia de energie. Hidroelectrica are suficiente capacităţi de producţie a energiei şi în acea zonă, ca să echilibreze sistemul energetic naţional. Încă mai cred că se poate salva un grup termo la Paroşeni şi unul la Mintia şi una sau două mine de cărbune”, a completat Remus Borza.

Remus Borza a fost administratorul judiciar pe care și l-a dorit Complexul Energetic Hunedoara pe parcursul insolvențelor de anul trecut. Borza n-a fost însă dorit de băieții deștepți din energie. Insolvența CEH a fost coordonată, în ambele cazuri, deși Adunarea Generală a Creditorilor nu i-a confirmat, de cei de la GMC Craiova.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza