Reprezentanții Ministerului Energiei: banii pentru închidere reprezintă o sumă ”utilă„

295

Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, susține că cele 200 de milioane de lei de care ar beneficia minele Lonea și Lupeni care ar intra pe programul de închidere sunt ”utile”, din punctul acestuia fiind singura variantă în care poate fi ajutat mineritul.

 

”Intenția noastră efectiv de a ajuta și a prelungi termenul până în 2024 pentru partea de închidere. Așa este programul de guvernare și așa vrem să-l promovăm. Hotărârea de Guvern prin care se alocă subvenția trebuie promovată. Eu zic că e o sumă destul de utilă în perioada asta”, a declarat, joi, pentru Gazeta de Dimineață, Doru Vișan.

Secretarul de stat a confirmat că sindicaliștii au solicitat ca minele Lonea și Lupeni să nu fie închise.

 

”Notificarea Comisiei Europene s-a făcut de Guvernul României ca urmare a situației existente. Accesare ajutorului nu e obligatorie. Dacă nu e necesar (ajutorul de stat-nr.), nu îl accesăm. Problema care se pune este că ei (sindicaliștii-n.r.) doresc alt tip de ajutor pe minerit, ori la ora actuală legea prevede un singur tip de ajutor, pe închidere așa că se vor decide, vor analiza, vom hotărî”, a mai spus Vișan.

Oficialul de la minister nu vede însă la acest moment ”mecanismele unei rezolvări imediate„ a problemelor de la CEH.

 

Conform secretarului de stat, pe lângă subvenția care se acordă minelor pe închidere, Guvernul are în vedere și un ajutor de tip SIEG pe energie.

 

Mihaela MIHAI

http://gazetadedimineata.ro

Comenteaza

Comenteaza