Resmeriță s-a trezit prea târziu. Nistor a aflat înaintea lui ce se întâmplă cu drumul spre Herculane

260

Social democrații trimiși de hunedoreni în Parlamentul României nu prea au cu ce să se laude după un an și ceva de mandat. Nu au rezolvat  pensiile minerilor, nu au rezolvat problemele de la CEH, nu au rezolvat nici drumul spre Herculane. Continuă însă să facă muncă de imagine dovedind că nici comunicarea nu e punctul forte în organizația județeană a PSD. Nu mai vorbim despre comunicarea între colegii de Parlament.

Abureala PSD afectează drumurile naționale

Senatorul Cristian Resmeriță s-a trezit, după aproape jumătate de an în care nu a avut nicio întrebare sau interpelare. Și s-a trezit cu DN 66A pe cap. Adică drumul lui Băsescu pentru care primarii PSD-iști din Valea Jiului au și strâns semnături pentru „constrângerea„ Guvernului. Le-au strâns degeaba.

Resmeriță vrea să știe de la Viorica Dăncilă, primul ministru al României, dacă va aloca bani în 2018 pentru DN 66A.

”Vă solicit să luați toate măsurile care se impun ca acest drum să fie finalizat în cel mai scurt timp, având în vedere că această nouă cale de acces ar asigura o deschidere a Văii Jiului către zona de vest a țării și ar avea o contribuție determinantă la dezvoltarea economică durabilă a zonei, grav afectată de închiderea unităților miniere”, spune Cristian Resmeriță în interpelarea adresată Vioricăi Dăncilă în 12 martie. La care nu a primit încă răspuns.

Cu o lună în urmă, același drum fusese în atenția șefului lui Resmeriță, Laurențiu Nistor. Deputatul s-a adresat ministrului Transportului pentru informații despre DN 66A. Iar răspunsul l-a primit pe 18 martie. Drumul național spre Herculane va fi declasificat. Din național va ajunge comunal. Asta face ca interpelarea lui Resmeriță să nu mai aibă obiect de activitate.

Trebuie menționat faptul că drumul lui Băsescu s-a aflat și anul trecut în atenția celor doi parlamentari hunedoreni. Drumul a fost mereu o promisiune de campanie încă de la încetarea lucrărilor.

Strategia PSD pentru Valea Jiului, valabilă numai în campaniile electorale

În septembrie 2016, președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful lui Resmeriță și Nistor, spunea, la Țebea, că are în lucru o strategie pentru Valea Jiului. Atunci, Dragnea reitera că drumul spre Herculane, cunoscut ca și drumul lui Băsescu, face parte din strategia PSD. Care strategie nu a mai luat lumina tiparului. A rămas învăluită în mister.

Citeste si pe…,

Strategia pentru Valea Jiului promisă de PSD mai așteaptă. Liviu Dragnea vrea să finalizeze drumul lui Băsescu  

Mihaela Mihai

 

Comenteaza

Comenteaza