Rețelele de apă și canalizare de la Petrila au fost dezafectate. Acum e nevoie de investiții noi

322

Transformarea fostului perimetru al minei Petrila în zonă industrială are nevoie de investiții în ceea ce privește asigurarea utilităților. Cum vechile rețele de apă și canalizare de la mina Petrila au fost dezafectate, acum e nevoie de o altă investiție pentru a aduce pe acel teren canalizarea și apa potabilă.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, susține că e nevoie ca proiectul de introducere a apei și canalizării în perimetrul fostei mine Petrila să fie implementat.

Încercăm să găsim soluțiile pentru implementarea acestui proiect, care este unul absolut necesar în contextul în care ne dorim dezvoltarea zonei industriale de la fosta mină Petrila, fapt care implică racordarea la rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Este un proiect necesar și am convingerea că, împreună cu cei de la Apa Serv, vom găsi soluții pentru realizarea lui, în cel mai scurt timp posibil”, spune primarul Vasile Jurca.

Cele două părți, conducere ApaServ- conducerea Primăriei Petrila, au discutat, marți, și au ajuns la concluzia că punctul de plecare pentru realizarea proiectului este realizarea unui studiu aprofundat privind investițiile necesare în vederea extinderii rețelelor de apă și canalizare în zona fostei Mine Petrila.

Pentru că fostele rețele de apă și canalizare care au aparținut minei Petrila au fost dezafectate în urma lucrărilor de închidere și ecologizare, studiem acum modalitățile prin care, împreună cu Primăria orașului Petrila, vom putea realiza un proiect de racordare a acestei zone la rețeaua publică de apă și canalizare, aflată în administrarea ASVJ. Nu este un proiect simplu, pentru că el impune investiții semnificative, dar e unul care este, cu siguranță, absolut necesar, în condițiile în care administrația locală vrea să revitalizeze zona, prin construcția de hale industriale și chiar prin mutarea unor instituții publice în clădirile de la mina închisă”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Primele resurse financiare care vor fi investite în acest proiect comun al Primăriei Petrila și Apa Serv Valea Jiului, sunt chiar cei circa 74.000 de lei repartizați de ApaServ Valea Jiului către Consiliul local Petrila, sub formă de dividente din profitul înregistrat la finele anului trecut de operatorul de apă.

Mihaela MIHAI

logo2raicudesign

Comenteaza

Comenteaza