Risc ridicat de avalanșă pe crestele din Parâng

274
Salvamontiștii din Parâng atrag atenția că pe crestele montane există risc de producere a avalanșelor, motiv pentru care nu sunt recomandate traseele de creastă, mai ales că în perioada următoare temperaturile vor fi tot mai mici și se anunță și viscol.
parang
”La creastă riscul de avalanșă este undeva la gradul 3-4. A nins viscolit, a nins și pe minus, s-au făcut niște plăci de vânt. Este destul de periculos la creastă și mai ales de pe văi. Cornișe nu sunt foarte multe, dar pe văi sunt acumulări mari de zăpadă. În aceste condiții nu recomandăm traseele de creastă, mai ales că o să fie viscol, ceea ce va conduce la o vizibilitate redusă și se anunță temperaturi destul de scăzute”, a declarat, vineri, pentru Gazeta de Dimineață, Remus Popescu, șeful Salvamont Parâng.
Potrivit sursei citate, în Parâng a nins în ultimele ore, și se anunță precipitații importante în perioada următoare.
parang-3
”Ninge și cred că ajunge codul și la noi. Nu a nins foarte mult în ultimele ore, undeva doar la 10 centimetri. Vremea însă se răcește și sunt anunțate precipitații importante în continuare”, a completat șeful Salvamont Parâng.
În stațiunea Parâng sunt deschise toate pârtiile, acestea fiind și amenajate pentru practicarea sporturilor de iarnă. Salvamontiștii spun că stratul de zăpadă de pe pârtii, acestea fiind amenajate, este de 45 de centimetri. În zonele din afara pârtiilor, stratul de zăpadă este și mai mare.
În weekend-ul care urmează salvamontiștii așteaptă ca în Parâng să urce undeva la 1000 de turiști.
Stațiunea montană Parâng este situată la circa 8 kilometri de municipiul Petroșani, accesul în munte fiind posibil cu două telescaune, unul inaugurat în urmă cu doi ani.
foto: Facebook Domeniul schiabil Parâng
 Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza