România a pedalat în week-end cu San Montan

249

Peste 25 de persoane au participat la prima ediție a evenimentului „Pedalează cu San Montan”, care s-a dovedit a fi un succes. Concurenții au avut de parcurs un traseu montan, la poalele munților Retezat, în jurul comunei Baru, un traseu de 23 de kilometri, pedalabil în totalitate.

„În primul rând a fost o provocare pentru noi, este primul tur al acestei competiții și a fost o reușită pentru noi. Au fost 26 de participanți din mai multe zone ale țării, Arad, Lipova, Slatina, Deva, București și din toate orașele Văii Jiului. Ne bucurăm că am reușit să organizăm această competiție și că alături de noi a fost primăria Baru, care ne-a oferit sprijin și este și meritul lor faptul că acțiunea a fost o reușită. Am vrut ca după această competiție toată lumea să fie mulțumită și de aceea am premiat toți concurenții și le-am oferit câte o atenție, pentru noi toții fiind importanți, nu doar cei de pe primele locuri. Pe lângă premii participanții s-au putut bucura de un peisaj montan superb, dar și de o masă oferită de către primarul comunei Baru”, a declarat, pentru GDD, Erika Santa, președintele Asociației San Montan.

Câștigătorii au fost premiați cum se cuvine, atât cu premii în bani, cât și diferite premii din partea sponsorilor, iar la final primăria a oferit o masă caldă pentru toți cei implicați în acest proiect.

„A fost prima ediție a concursului de biciclete la Baru. Traseul a fost unul dificil, dar a născut și provocare. Susținem dezvoltarea Asociației San Montan și sperăm ca la anul să participe și mai multe persoane și să putem organiza încă o competiție de ciclism. Prin participarea noastră la organizarea acestui concurs am demonstrat că suntem de partea sportului. La finele competiției i-am invitat pe toți cei implicați în această activitate la o porție de fasole cu ciolan și salată de ceapă și cred că a fost o reușită”, a declarat, pentru GDD, Daniel Răducanu, primarul comunei Baru.

Concurenții din toate zonele țării au reușit să parcurgă în întregime traseul, fiind ajutați de marcajele montate de către voluntarii San Montan și au fost ajutați în caz de nevoie de anumite puncte sanitare sau de hidratare de pe traseu.

Primii care s-au situat pe podium au fost băieții, toți din Valea Jiului, aurul fiind primit de către Ionuț Chiriac, un tânăr din Lupeni, locul al II-lea a fost câștigat de Andrei Mititelu din Petrila și Ștefan Vereș din Lupeni a obținut locul al III-lea. La categoria fete, Aradul a reușit să ocupe primele două trepte ale podiumului cu Ioana Dârlea, câștigătoarea primului loc și Diana Miazga – locul II, iar pe locul al III-lea s-a situat Nicoleta Panainte din Vulcan.

10353036_1542524845989983_1044479583990581646_n

„E un sentiment de bucurie și m-a adus aici evenimentul de la Pasul Vâlcan și am primit acolo o înscriere gratuită la această competiție din partea San Montan. A fost un concurs deosebit, de anul trecut merg la astfel de concursuri. M-a pasionat de mic acest sport și în timp prietenii mi-au spus să mă înscriu și la concursuri. În timpul liber practic acest sport, iar în viața de zi cu zi sunt inginer topograf”, a declarat, pentru GDD, Ionuț Chiriac, câștigătorul compețiției.

10354676_309398669255671_8465402426678337653_n

„Anul acesta este al 26-lea concurs. A fost frumos cu siguranță mai vin și la anul. Traseul a fost unul cam scurt pentru ceea ce fac eu de obicei, deocamdată sunt la amatori, dar vreau de la anul să mă licențiez la profesioniști. Această activitate o practic în timpul liber pentru că muncesc și, din păcate nu ne putem câștiga existența din sport”, a declarat, pentru GDD, Ioana Dârlea, câștigătoarea primului loc la categoria fete.

Competiția nu a avut limită de vârstă, astfel aici s-a înscris și un bărbat de 54 de ani – cel mai vârstnic participant, cel mai tânăr participant fiind o adolescentă de 15 ani, Andreea Izvoran.

„Traseul a fost unul foarte greu, mi s-a părut că nu a fost un concurs de ciclism de amatori și că a fost unul pentru profesioniști. Poate vârsta este de vină, am 54 de ani și eram conștient că particip cu concurenți mai tineri decât mine. Întotdeauna mi-a plăcut să duc o viață sportivă și mi-a plăcut sportul de mic copil, am făcut atletism, judo și la bătrânețe fac ciclism. Sunt la a doua participare, prima participare a fost în Valea Jiului pe traseul Aușelul unde a fost mult mai ușor decât aici. Cel mai greu, mi s-a părut să-mi înving mentalitatea, a trebuit să mă lupt cu mintea mea care îmi spunea să renunț că trupul îmi este istovit, iar sulfetul mi-a spus să nu renunț pentru că pot. Mă consider un învingător pentru am reușit să termin cursa și să particip la vârsta mea la o astfel de acțiune sportivă”, a declarat, pentru GDD, Claudiu Mârlogeanu, cel mai vârstnic participant.

La finele competiției, toți participanții s-au declarat mulțumiți, iar pe tot parcursul competiției au avut parte de ajutorul voluntarilor care au oferit fructe și lichide pentru hidratare, dar care au făcut ca fiecare concurent care a trecut linia de sosire să fie un învingător.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza