S-a grăbit cu 128 km/oră, probabil ca să nu i se ardă cozonacii, dar s-a ars la buzunar și a rămas fără carnet

1333
de Alina PIPAN

Deși uneori pare că nu-i găsești când ai nevoie de ei, polițiștii nu sunt liberi niciodată, mai ales cei de la Rutieră. Înainte și pe perioada zileleor de sărbătoare, peste 500 de poliţişti au acţionat în județ . Poliţiştii hunedoreni – în special din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea fraudelor, acţiuni speciale şi investigaţii criminale – au fost la datorie.

Cel mai tare a simțit prezența lor o femeie de 60 de ani din Petrila, care a rămas fără carnet vineri, 14 aprilie, după ce a accelerat nebunește pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Petroșani. Bănuim că la așa viteză a fost o chestiune de viață și de moarte în ceea ce privește bucatele de Paște, altfel nu înțelegem așa grabă, pentru că a fost trasă pe dreapta după ce atinsese 128 de km/oră, pe un troson de drum cu viteză maximă de 50 km/oră, adică pe centură, în zona Teoreticului.

Față de conducătoarea auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.305 de lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 zile.

Tot în data de 14 aprilie, în jurul orei 01:10, un bărbat în vârstă de  32 ani, din Vulcan, a fost depistat de către poliţişti  în timp ce conducea un autoturism pe strada Merișori, cu o îmbibație de 0.67 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate, în perioada 14-17.04.2017, 159 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (dintre care 111 amenzi pentru depăşirea limitei de viteză, în trei dintre situaţii fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule, întrucât aparatul radar a indicat o viteză de deplasare cu 50 de km/h mai mare decât viteza maximă legală). Pentru neregulile constatate, au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare şi 9 permise de conducere.

Comenteaza

Comenteaza