S-a trezit și Apa Serv în al doisprezecelea ceas! Acum vrea să reconfigureze canalizarea

190
de Alina PIPAN

Ani de zile am stat cu ochii pe canalizări ca brotacii, și uite că erau soluții, nu era voință!

Atât la Petroșani, cât și la Petrila, rețeaua de apă potabilă s-a extins, dar canalizarea nu s-a extins concomitent. A apărut astfel o subdimensionare a sistemului de canalizare care funcționează normal, dar doar până la momentul creșterii volumului de apă pluvială. Atunci clachează, apa iasă în stradă. Acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple, cel puțin nu în halul în care se întâmplă acum, având în vedere investițiile realizate, creșterea prețurilor la apa potabilă și, mai ales, având în vedere sumele enorme încasate pentru apa pluvială.

După ce în primă fază Costel Avram nu a recunoscut lipsurile societății pe care o conduce, și problemele pe care nu reușește să le administreze în teren, iată că, în ceasul al doisprezecelea, ia atitudine. Vine cu o soluție pentru reconfigurarea canalizării pluviale.

Descărcări ale canalizării de la intersecțiile cu declivitate mare în pârâuri

Apa Serv Valea Jiului  solicită Primăriei Petroșani aprobarea reconfigurării canalizării pluviale din Petroșani. Prin obiectivul realizat se propune descărcarea acumulărilor de ape provenite din precipitații abundente din zonele cu declivitate mare de la intersecții de străzi, unde sunt acumulări din cauza amenajărilor necorespunzătoare. Totodată, se dorește evacuarea apelor uzate menajere prin separarea acestora de cele pluviale și reducerea debitelor acestora în situațiile cu precipitații abundente când se crează inundații la intersecțiile străzilor, în parcări.

Valoarea totală a investițiilor este de 125.503 lei, sumă finanțată din dividentele aferente UAT Petroșani, atât cele neconsumate din anul 2016, cât și cele care au revenit pentru anul 2017, și cuprinde lucrările în zonele cele mai vulnerabile după cum urmează:

  • strada Oituz- pod Slătinioara, zona Lidl,
  • strada aOituz- intrare la PT8, Liceul Economic,
  • str. 1 Decembrie- pod Slătinioara, în amonte,
  • DN66 pod Slătinioara în aval,
  • DN66 pod pârâu Staicului, aval,
  • parcare strada Aviatorilor bl. 28-28A,
  • strada Aviatorilor pod pârâu Staicului,
  • strada General Dragalina în zona Cinematografului Victoria,
  • strada Independenței, bl 11-13, pod Staicului.

Comenteaza

Comenteaza