Şah / Patru medalii pentru Vişănescu

271
Maestra FIDE Daria Vişănescu, originară din Petrila şi legitimată la Clubul de şah Deva, a obţinut trei medalii de argint şi una de bronz la Campionatele Naţionale Individuale pentru copii, juniori şi tineret, la categoria U18 (sub 18 ani).
Campionatele Naţionale Individuale pentru copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 ani) la şah clasic, rapid, blitz şi dezle­gări s-au desfăşurat la Căciulata. În competiţia de şah clasic, „Micuţa Kasparova” a învins-o pe câştigătoarea concursului, dar a fost trasă în jos până pe locul trei de o remiză şi un eşec cu adversare mai modeste.
Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de şah Deva, consideră că rezultatele obţinute de Daria sunt sub valoarea şi potenţialul ei, reprezentând o ratare. „Pentru orice altă jucătoare, trei medalii de argint şi una de bronz ar fi fost un rezultat de excepţie. Pentru talentul extraordinar şi valoarea Dariei, aceste rezultate reprezintă o ratare, deoarece de la ea avem pretenţii la medalia de aur. Daria avea un fel de complex la Andreea Cosman, dar acum l-a depăşit, dar a făcut erori cu alte jucătoare mai slab cotate. Dincolo de neatenţie şi ghinion, rezultatele de la această competiţie au suferit din cauza lipsei de pregătire. Ea pune un accent deosebit şi pe pregătirea şcolară, iar cele trei-patru ore pe care le alocă zilnic şahului sunt insuficiente. Clasarea doar pe locul trei la şah clasic va avea un impact negativ, deoarece în acest context Federaţia Română de Şah nu îi va putea plăti deplasarea la campionatele europene şi mondiale din acest an. Oricum, Clubul Medicina Timişoara va miza tot pe Daria la campionatele de senioare care vor avea loc peste două săptămâni şi poate atunci ea se va revanşa”, a spus Corneliu Hotăran.

de Loredana JUGLEA

Comenteaza

Comenteaza