Şah / Pe urmele Dariei

247
de Loredana JUGLEA
Dragoş Nicolas Vişănescu are doar 7 ani şi promite să calce cel puţin pe urmele cunoscutei Daria Vişănescu, nimeni alta decât sora sa.
Antrenorul Apostu despre elevul său
Astfel, la un turneu amical de şah care a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani, organizat săptămânal de către antrenorul Alin Elvis Apostu, Dragoş a fost cel mai bun.
„Organizăm astfel de turnee, săptămânal, pentru a verifica potenţialul celor 8 elevi pe care îi am în pregătire”, a declarat antrenorul Apostu.
Despre Dragoş Vişănescu, antrenorul său Alin Apostu spune că este un adevărat talent: „Are potenţial, cu toate că este încă destul de mic. Eu, unul, cred că o poate întrece pe sora lui”. Dragoş este în clasa zero de la „I.D. Sîrbu” Petrila şi spune că îi place să joace şah chiar şi cu cei mai mari decât el: „Îmi place mult să joc şah şi vreau să fiu la fel de bun ca şi sora mea”. Pe vremea când Daria devenea maestră FIDE şi apărea pe posturile naţionale de televiziune el avea doar două luni de zile. La turneul amical, Dragoş a câştigat toate partidele, iar pe locul doi, la egalitate de puncte, s-au clasat Octavian Bumbac (11 ani) şi Bogdan Avram (12 ani).
Invitaţie la greci
Daria Vişănescu, mult cunoscuta şi apreciata şahistă din Valea Jiului, a fost invitată de către Federaţia Greciei să participe la un turneu de şah în ţara lor şi chiar să concureze pentru o echipă de acolo. „Este un fel de superligă, o competiţie foarte puternică, iar Daria a fost invitată să joace la masa cu numărul 5. Competiţia va avea loc în luna iunie“, a declarat mama Dariei, Daniela Vişănescu.

Comenteaza

Comenteaza